Gekruisigd vlees

Leave a comment Standard

Maar wie van Christus zijn, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd. — Galaten 5:24http://dawo.nl/?p=5222

Lezen: Galaten 5:22-26

Een vrucht groeit en dat heeft soms tijd nodig. Als je vandaag een appelboompje plant, heb je morgen geen appels, daar gaan jaren overheen. Nu zijn jaren wel heel veel tijd, maar met de vrucht van de Geest gaat het precies zo. Die is er niet meteen, maar na verloop van tijd zie je dat mensen veranderen. En dat gaat je leven lang door! Steeds meer mag je gaan lijken op de Here Jezus. Mag je worden zoals Hij. En bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Maar er zijn ook factoren die de groei kunnen belemmeren. Er moet voldoende voedsel zijn, het lezen van Gods Woord en gebed, relatie met God, dat stimuleert de groei. Maar ons eigen ik, ons vlees kan de groei belemmeren. Dat is wat Paulus noemt het vlees en zijn hartstochten, je eigen’ ik’. Als wij en onze mening belangrijk zijn en we die, te pas en te onpas, verkondigen, te vuur en te zwaard. Dan zijn we, ondanks dat het vrome dingen kunnen zijn, nog steeds met ons eigen ‘ik’ bezig. Johannes de Doper zei het zo mooi: ‘Hij moet wassen (groeien) en ik moet minder worden’. Als we ons eigen ik willen laten gelden, dan stagneert de groei van de vrucht van de Geest in ons, want we willen niet Christus laten zien door ons heen, maar onszelf. Bij heel veel dingen die we doen is het belangrijk om onszelf af te vragen wat onze motivatie is. Waarom doe je iets, of juist niet?

God wil dat Zijn kinderen van het leven genieten, als je naar de Here Jezus kijkt, dan zie je dat aspect ook. Hij kon genieten van maaltijden met vrienden en een goede beker wijn. Dat zijn dus niet onze hartstochten. Hartstochten zijn die dingen, die ons bij Jezus vandaan houden. Dat kan dus ook wetticisme zijn: kijk eens hoe goed ik het doe! En het gaat weer om ons.

Wil je dat de vrucht van de Geest meer zichtbaar wordt in je leven? Haal dan alles wat je van Hem weghoudt uit je leven weg en zorg dat niets je kan belemmeren in de groei, dan ga je meer en meer op Jezus ijken, is dat niet geweldig?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.