Bekleed met Christus

Comments 2 Standard

Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed. — Galaten 3:27

http://dawo.nl/?p=5282

Lezen: Galaten 3:19-29
Ik heb het al eens vaker gezegd: de doop is geen ritueel wat er nu eenmaal bijhoort. Het is een fundamenteel iets, waardoor er iets met je gebeurt. Paulus is hier heel duidelijk over. Als je in Christus (de Naam van Jezus) bent gedoopt, dan ben je, toen je omhoog kwam uit het water, met Hem bekleed.
Oud-testamentisch doet dat denken aan Jesaja 61:10 waar wordt gesproken over de klederen des Heils. Bekleed zijn met Christus kan alleen maar als je tot geloof gekomen bent,waarna dan dus de doop volgt. Nu moet dat eigenlijk zo snel mogelijk gebeuren, anders loop je geestelijk gezien, nog in je nakie rond. Je wordt dus niet gedoopt omdat je een goed christus bent, maar omdat je die bekleding met Christus zo nodig hebt. Teveel nog wordt de doop gezien als een beloning, zo in de zin van: als je niet meer rookt, of porno kijkt, kan je worden gedoopt. Daar vind ik niets van terug in de Bijbel. alleen de belijdenis dat je weet niet meer zonder Jezus te kunnen en dat je je leven aan Hem gegeven hebt, is genoeg. Al het andere is juist een voortvloeisel uit de doop. Maak discipelen door hen te dopen, staat er in de Grote Opdracht. Een van onze bijbelschool studenten heeft pas zijn buren, Syrische vluchtelingen tot de Heer mogen leiden. Maar zijn gemeente wil hen (nog) niet dopen, omdat ze nog teveel met de Koran verbonden zouden zijn. Wel, ik stel, dat die banden juist door de doop zullen worden doorgesneden, omdat ze dan met Christus zijn bekleed!
In Handelingen 2, bij Cornelius en op meerdere plaatsen zie je dat de doop direct na de bekering plaatsvond. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.
Wil je bekleed zijn met Christus? Laat je dan dopen. Hij is dan om je heen, over je heen, onder je, overal rondom je, samen met de Heilige Geest, Die in je is. Dat moet zo snel mogelijk, want de vijand ligt op de loer om het schaapje te roven. Wacht dus niet langer, sta op en laat je dopen!

2 gedachtes over “Bekleed met Christus

  1. Hier is géén spraak van water doop!!!
    Maar doop in de lichaam van Christus door de Heilige Geest.
    1kor12:13
    Ef4:4

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.