Verzoeking

Leave a comment Standard

En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan. — 1 Korintiers 10:13

http://dawo.nl/?p=5288

Lezen: 1 Korintiers 10:1-13

Beproeving en verzoeking, woorden die dicht bij elkaar liggen, in het Grieks is het zelfs hetzelfde woord, maar toch een andere bron hebben. De duivel verzoekt ons, om ons van ons geloof af te brengen. God beproeft ons, of ons geloof wel zuiver is en of we wel echt menen wat we zeggen (zingen)…. Hij verzoekt ons nooit, zegt Jacobus 1:13
Dat het soms dezelfde situatie leert ons de geschiedenis van David, waar staat dat God hem beproefde in 2 Sam. 24:2, terwijl er in 1 Kron. 21:1 staat dat de satan dat deed. Best lastig.
Maar wat ons ook overkomt en van wie het ook uitgaat, we hebben de belofte dat het nooit boven ons kunnen uit zal gaan. Hij geeft ook de uitkomst. Is dat niet geweldig? Natuurlijk moeten we dingen ook niet opzoeken. We moeten weten wat onze zwakke plekken zijn en ons daar versterken en tegen wapenen. Versterk je fort in vredestijd, zodat het sterk is als het er op aankomt. Een ieder weet wel wat voor hem of haar lastige dingen zijn, waar de verleiding op de loer ligt. Nogmaals zoek het niet op. Maar zelfs als je dan toch gevallen bent, is het niet nodig om te blijven liggen. God is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven. Sta op, belijd het en bekeer je ervan!
Maar weet wel, dat wat voor beproeving je ook te doorstaan hebt, God altijd, door Zijn Heilige Geest bij je is en paraat staat om je te ondersteunen, op het moment dat je Zijn hulp inroept. Denk niet: als dit of dat gebeurt, wat dan? Waar je bang voor bent zal je overkomen leert Job 3:25 is. En tegen de tijd dat het zover is, zul je de kracht ontvangen. Ontvang je je treinkaartje zei vader Ten Boom tegen Corrie.
Maar blijf dicht bij de Here Jezus. Vraag Hem of Hij mee kan kijken als je achter de computer zit, of waar je je voet zet, of meeluistert met je gesprekken…

Wat een troost en wat een bemoediging, deze tekst van vandaag. Maar ga er actief mee om. De zonde van de volkstelling van David kostte meer levens dan zijn overspel met Batseba. En de grond was hoogmoed…..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.