Voortdurende Vrede


Moge de Heere van de vrede Zelf u voortdurend vrede geven op allerlei wijze. De Heere zij met u allen. — 2 Tessalonicenzen 3:16

http://dawo.nl/?p=5291

Lezen: 2 Tessalonicenzen 3:16

Dankzij het offer van de Here Jezus kunnen wij, mensen, vrede hebben met God. De scheiding is weg, het voorhangsel in tweeën gescheurd. Zonder enige terughoudendheid dus altijd toegang tot de troon der genade en de Almachtige, onze Vader, Die er zo van houdt om door ons Papa genoemd te worden.
Vrede met God, als dat het is wat onze basispositie is iedere dag, kunnen we feitelijk alles aan. Want als het goed begint, kan het niet meer stuk. Daarom bidt Paulus dat ook de gemeente in Thessalonica toe. Voortdurende Vrede, die dus nooit ophoudt, wat de omstandigheden ook zijn en op allerlei wijze in ons te merken is. Het is die vrede, die alle verstand te boven gaat, omdat ze ook boven alles uitgaat. Paulus zegt niet dat die vrede bij ons mag zijn, want dat mag. Naast het 'wilt U' gebruik vind ik ook het 'mag het' gebruik in onze gebeden ze zo krachteloos maken. Natuurlijk mag het. Het 'moge' wat hier gebruikt wordt heeft niets met mogen, toestemming verkrijgen, te maken. Het is aanvoegende wijs en duidt dus aan, dat het zijn wens is, dat de Here van de Vrede zelf, de Here Jezus, de Vredevorst, ons voortdurend zijn vrede zal geven. En dat we altijd zijn aanwezigheid zullen bemerken. Want ook de vraag of de Here bij ons wil zijn, is eigenlijk zo nutteloos. Hij heeft het toch beloofd? Ik ben met je, al de dagen, tot aan de voleinding der wereld? Als je het dus niet merkt ligt het aan ons en niet aan Hem! Want Hij is er! De Heilige Geest is in ons en gaat nooit meer weg, zelfs niet als we zondigen. Misschien dat we Hem dan minder ervaren, maar Hij is er nog steeds!
Mijn bede is, dat de Vredevorst je vandaag merkbaar zal bijstaan, doordat Zijn vrede in je is en van je afstraalt, no matter What!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s