Engelenherberg

Comment 1 Standard

Laat de broederliefde blijven. Vergeet de gastvrijheid niet, want hierdoor hebben sommigen zonder het te weten engelen onderdak geboden. Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt. — Hebreeën 13:1-3

http://dawo.nl/?p=5295

Lezen: Hebreeën 13:1-7

Vanuit het slot van de Hebreeënbrief vandaag 3 teksten uit een aantal algemene vermaningen.

Het begint met de broederliefde, de liefde onderling tussen broeders en zusters. Dan komt meteen Psalm 133 in je gedachte, ‘Ai ziet hoe goed, hoe lieflijk is’ t dat zonen, van hetzelfde huis als broeders samen wonen.‘ Of het derde berijmde vers, wat mijn moeder steevast aanhaalde als ik ruzie had met een van mijn zussen: waar liefde woont gebiedt de Heer Zijn zegen. Zulke dingen vergeet je nooit meer, maar wat is het belangrijk.

Vrienden kies je uit, maar je broers en zussen, ook in geestelijke zin, krijg je. En dat valt niet altijd mee om daar in liefde mee om te gaan. Soms merk je een gedogen of een tolerantie, maar echte liefde is vaak ver te zoeken, ook in Gods Gezin. En als we dan ook nog eens anders denken over doop, wederkomst, vallen in de Geest etc dan is het hek van de dam. Platform waarop dat uitgevochten wordt: de sociale media, waar iedereen kan meegenieten en we te kijk staan voor de wereld…. Daarom ook deze oproep. Het is een keuze.Ik kies ervoor om mijn broeders en zusters in de gemeente lief te hebben!

Dan de gastvrijheid, in het Midden-Oosten een hoog goed. Wij zijn dat verloren ergens onderweg. Gastvrij zijn we nog wel voor vrienden en buren, maar naar vreemdelingen….? En als ze dan nog eens op de vlucht zijn en een huis zoeken…Afijn we kennen de geschiedenis en het heden. Ooit schreef ik daar een liedje over: Soweto en 30 jaar later is er nog niets veranderd. We zijn bang dat er duiveltjes, terroristen, onder zitten, maar de schrijver van deze brief heeft het over engeltjes…..

Kortom, we worden opgeroepen om praktisch christen te zijn, door ook aan de gevangenen en de slecht behandelden te denken. Niet alleen een taak voor de diaconie, maar voor een ieder van ons.

Vandaag is het zondag. Als je een duikbootchristen bent, kom je vandaag boven water: je gaat misschien wel naar de kerk. Maar wat is er doordeweeks van ons te merken in de wereld waar we door God geplekt zijn? Wij kunnen juist daar het verschil maken, doordat we anders zijn, Geheel anders, weet je nog. Ook in deze dingen kunnen we laten zien dat christen zijn meer is dan het kinderliedje Kortjakje, midden in de week ziek, maar niet op zondag..!

Een gedachte over “Engelenherberg

  1. Pingback: Engelenherberg |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.