Was ze gered?

Comment 1 Standard

Uit het boekje van R.A. Torrey ‘De Heilige Geest, Zijn aard en werking’ een oudje. Hierin beschrijft hij onder andere een situatie wat we niet graag meer horen:

Een dominee werd gevraagd om de begrafenis te leiden van een 16 jarig meisje. Waarom de eigen dominee dat niet werd gevraagd was niet bekend. Hij wilde wel iets van haar weten en ging naar haar eigen dominee. ‘Was ze gered?, vroeg hij? De predikant antwoordde: ‘Ik weet het niet, drie weken geleden had ik sterk het gevoel met haar te spreken over haar ziel, maar ik dacht, Ach, ze is toch iedere zondag in de kerk, het komt wel. Nu is ze dood en ik weet niet of ze gered is of niet’

Toen ging hij naar de leidt van de jeugdgroep waar ze lid van was. ‘Was ze gered?, vroeg hij? De leder antwoordde: ‘Twee weken gelden had ik sterk het gevoel met haar te spreken over haar ziel, maar ik stelde het uit. Ze is toch iedere zondag in de groep, dacht ik, maar nu is ze dood en ik weet niet of ze gered is.

Toen ging hij naar haar moeder en stelde haar dezelfde vraag. Was ze gered? Ik weet het niet, sprak haar moeder. Een week geleden had ik sterk de indruk om met haar te spreken over haar ziel, maar ik stelde het uit. Ik dacht, ik zie haar toch iedere dag, het komt wel. En nu is ze dood en weet ik niet of ze gered is’

Drie keer had de Heilige Geest geprobeerd om het meisje door iemand te bereiken en allen stelden het uit, met als gevolg dat men onwetend was waar ze de eeuwigheid zou doorbrengen.

Wanneer de Heilige Geest jou dringt om het bij iemand te doen, stel het dan niet uit, maar doe het meteen.

Niet iedereen is een evangelist, maar wel kan iedereen iemand tot Jezus leiden. Stel het niet uit, doe het meteen!

Binnenkort wil ik een avond beleggen waarin ik je uitleg hoe je op een eenvoudige, maar daadkrachtige manier iemand tot Jezus kan leiden. Heb je interesse? Stuur dan een berichtje naar arie@arbeidersindeoogst.nl

Een gedachte over “Was ze gered?

  1. Pingback: Was ze gered – handelingen 2000nu

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.