Levend dood

Leave a comment Standard

Als Christus echter in u is, dan is het lichaam wel dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid. — Romeinen 8:10

http://dawo.nl/?p=5297

Lezen: Romeinen 8:1-17

Ik heb voor het plaatje de tekst gebruikt uit de NBG, omdat de andere vertalingen er m.i. naast zitten. Natuurlijk hebben we nog te maken met de dood en zullen we eens sterven, tenzij de Here Jezus eerder terugkomt, maar dat wordt hier niet bedoeld. Paulus schrijft wel op meer plekken dat we dood zijn, vanwege de zonde. Het loon van de zonde is de dood, zegt hij. Maar iedereen die Jezus uitnodigt in zijn hart, sterft op dat moment aan zijn eigen ik. We zijn dood voor de zonde. Iemand die dood is kan niet meer zondigen. Vraag is alleen zijn we dood genoeg? Als mensen ons beledigen en we trekken ons dat aan, zijn we dood genoeg? Als je op een begrafenis de meest lelijke dingen vertelt over de persoon in kwestie, zal die echt niet meer reageren, hij is dood! Als men dus lelijke dingen over ons zegt, moet dat ons dus niet meer kunnen deren, want we zijn dood. Halleluja! Maar ook dood voor de zonde, tenzij we nog steeds in het vlees leven. Dan zaaien we in het vlees en oogsten we in het vlees, maar als we door de Geest leven, zijn we levend voor God. Dan hebben we een ander leven. Een leven dat anderen misschien overgeestelijk noemen, of dat je niet meer ‘normaal’ kunt doen, maar het altijd maar over Jezus hebt. Wel, waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Laat je mond vol zijn over Jezus!

Je kent misschien wel zombies. Dat zijn halfdoden, uit griezelfilms, die als wezenlozen ronddolen. Dat zijn we niet, we staan in het leven, genieten van het leven, maar hebben gewoon een dimensie meer. Dat moet weer terugkomen in ons leven. Dat beetje meer, is de Heilige Geest, Die ons inspireert, motiveert en activeert. Die ons een leven vol vreugde, blijdschap, genade, vrede, en een leven zonder zorgen geeft. Als we dat gaan uitdragen gaan de mensen vanzelf naar ons toekomen om te vragen wat we hebben, want dan willen zij het ook! Dan zijn we woest aantrekkelijke christenen geworden.

O ja, als je gestorven bent in dit opzicht, wacht dan niet te lang met je begrafenis…. (een goed verstaander…)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.