Intrek

Leave a comment Standard

Jezus antwoordde en zei tegen hem: Als iemand Mij liefheeft, zal hij Mijn woord in acht nemen; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen naar hem toe komen en bij hem intrek nemen. — Johannes 14:23

http://dawo.nl/?p=5298

Lezen: Johannes 14:15-31

Je hebt vast wel eens een logé gehad, iemand die een paar dagen bij je kwam wonen. Je moet je dan toch aanpassen. Je bent niet meer alleen en bepaalde dingen zijn anders. De badkamer of het toilet zijn ineens bezet, nèt op het moment dat jij die nodig had. En ’s nachts sluipt er iemand door je huis, omdat die ook onwennig is en nog even moet… het kan ook heel leuk zijn, natuurlijk, ineens doe je samen dingen en het wordt later dan gewoonlijk voordat je je bed opzoekt. Veel lol en plezier of diepe discussie…

Wel hier staat, dat als we gaan geloven, de Here Jezus èn God de Vader samen bij je komen wonen. Dus niet slechts op visite, of maar een paar dagen, nee, permanent, dus voor altijd! Dat vraagt aanpassingen, zeker? Ja en nee. Want niet de Vader en de Zoon komen bij je wonen, maar de Heilige Geest, de Geest van de Vader en de Zoon. Ons lichaam wordt dan een tempel van de Heilige Geest, wij zijn dan Gods huis. Apart hè? Maar moet je daar dan perfect voor zijn? Het staat hier toch, dat je moet doen wat Jezus zegt, Zijn woorden in acht nemen? Ja, maar er staat eerst nog iets anders: als je Mij liefhebt. Dan is de motivatie om iets te doen anders, dan wanneer je het alleen maar van boven opgelegd krijgt. Je doet iets, of laat iets, uit liefde, omdat je van die persoon houdt. Openbaring 3:20 zegt het zo: Ik (Jezus) sta aan je deur en ik klop, als jij opendoet, kom Ik binnen en dan gaan we een feestje bouwen, maaltijd houden, staat er en dat is in het Midden Oosten altijd feestelijk. Het duidt ook op een relatie.

Als je dus Jezus uitnodigt in je hart, wat je hopelijk ooit gedaan hebt, zo niet ga dan naar http://www.gratisgeschenk.nl en doe het vandaag, dan komt Hij dus bij je wonen. Dan ga je de dingen doen die Hij van je vraagt. Die zijn niet moeilijk, want Zijn last is licht en Zijn juk is zacht zegt Hij Zelf. (Mat.11:28-30) Dat is het grote mysterie, dat de Schepper van hemel en aarde in ons komt wonen, nogmaals, niet voor een paar dagen, maar voor altijd. Want als je Jezus in je hart hebt gaat Hij er nooit meer uit! Hij is dus altijd bij je, zal je nooit verlaten en zal je in alle omstandigheden bijstaan, dat is toch geweldig, zeker?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.