Van glorie tot glorie

Leave a comment Standard

De Heere nu is de Geest; en waar de Geest van de Heere is, daar is vrijheid. Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt. — 2 Korintiers 3:17-18

http://dawo.nl/?p=5300

Lezen: 2 Korintiers 3:1-18

Kleine kinderen kunnen het uitschateren van het lachen als je kiekeboe met ze speelt. Je legt, bijvoorbeeld, hun  slab over hun ogen en trekt die plotseling weg. Een schaterlach is het gevolg en ze willen meer.
Wel, zo kan het ook in het geestelijke zijn, als de bedekking van onze ogen wordt weggenomen. Paulus refereert hier aan de situatie dat Mozes van de berg kwam, na dat Hij de stenen tafelen met de wet daarop ontvangen had, en zo ontzettend straalde, dat het volk Israel er niet naar kon kijken. Daarom deed hij een doek over zijn gezicht.
Maar, zegt Paulus hier, als de bediening van de dood, het verkrijgen van de wet, al zo’n heerlijkheid gaf, hoeveel te meer dan de bediening van het leven, de genade.
De wet brengt beperkingen met zich mee, maar bij de Geest is er vrijheid en vreugde. In het Oude Testament is het woordje dat met heerlijkheid wordt vertaald uit het Hebreeuws kabod en dat betekent ook zwaarte.
Door die zwaarte konden de priesters niet meer blijven staan toen de heerlijkheid van God de tempel vulde. Door die zwaarte kunnen mensen niet meer blijven staan, als ze een aanraking van de Geest ontvangen. Tijdens Holland Ablaze, waar we de in augustus 2017 zijn geweest, hebben we dat vele malen voor onze ogen zien gebeuren en zelf ondervonden.

De bedekking van de wet is weg, dat brengt ons in de vrijheid, dat doet ons schaterlachen van vreugde. Wat geweldig dat we een nieuwtestamentische kerk zijn, waar de vreugde van de HERE onze kracht is en we niet hoeven lachen omdat de voorganger grapjes maakt, maar omdat we overweldigd worden door de Heilige Geest.

Mensen die daar moeite mee hebben, zijn misschien nog onder de bedekking, de bedekking van de wet en de dood, dus.

Wij mogen stralende christenen zijn, waar Zijn glorie van af straalt, zodat de mensen aan ons zullen vragen: wat heb jij?

We gaan van heerlijkheid tot heerlijkheid, door de Geest Die dat bewerkt. Dat moeten we afstralen, uitstralen en ons vol van kracht maken, omdat er een oogst van zielen is binnen te halen. Het nummer één doel van de kerk. Zijn onder Zijn glorie, vol van Zijn kracht is het enige wat ons daar bij kan helpen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.