Hartendief

Leave a comment Standard

Mijn zoon, geef mij je hart, en laten je ogen behagen scheppen in mijn wegen. — Spreuken 23:26

http://dawo.nl/?p=5302

Lees: Spreuken 23:15-28

Iemand, die je hart gestolen geeft noemen we een hartendief. Je hart klopt sneller als je aan die persoon denkt, je bent helemaal stapel op diegene. Het hart is datgeen waar God het meest in geïnteresseerd is. Denk aan Samuel, die bij Isai op bezoek gaat om daar een nieuwe koning te zalven. Zijn zonen worden een voor een aan hem voorgesteld en al bij de eerste denkt Samuel: Dat is em! Maar dan zegt de Heer dat hij niet moet kijken naar wat voor ogen is, de buitenkant, maar dat Hij het hart aanziet. Uiteindelijk wordt de er een vanachter de schapen vandaan gerukt en blijft hij, ondanks zijn falen en fouten, toch een man naar Gods hart.

Wij kijken zo vaak naar de buitenkant. Hoe iemand er uit ziet, hoe hij of zij zich presenteert, maar het enige wat voor Hem belangrijk is, is dat het openstaat voor Hem. Hij wil ons hart, om in te wonen. Jezus zegt dat Hij aan de deur van ons hart staat te kloppen en dat iedereen die voor Hem opendoet Hem kan verwelkomen en ze samen een feestje gaan bouwen (Openb. 3:20)

Daarom is God geïnteresseerd in ons hart, want als Hij ons ons hart woont, kan Hij ook de rest krijgen en ons vullen met Zijn Heilige Geest, tot overlopens toe, van je hoofd tot je voetzolen en ons gebruiken voor Zijn glorie.

De enige manier om gered te worden is om je hart open te stellen voor Hem, want wie met zijn mond belijdt dat Jezus Christus Heer is en met zijn hart gelooft dat Hij uit de dood is opgestaan zal gered worden. (Rom.10:10)

Misschien ken je het plaatje wel, dat een klein ventje zijn hart aan Jezus geeft en zegt: ‘Het is alles wat ik heb’ en dat de Heer dan zegt: ‘het is alles wat Ik wil’

Dan gaan je ogen genieten van het plan dat God voor je heeft, van de wegen die Hij (met je) gaat. Soms totaal anders dan je je had voorgesteld, maar aan het eind altijd beter dan jezelf had kunnen bedenken. Het heeft natuurlijk alles te maken met overgave.

Heb jij hem je hele hart al gegeven, of slechts een stukje? Vandaag is de dag om dat dan (opnieuw) te doen. Hij wil je hart, niet stelen natuurlijk, maar dat we het Hem vrijwillig geven. Ga je het doen vandaag?

http://www.gratisgeschenk.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.