Scheuren uit de Bijbel

Leave a comment Standard

Ik heb net het boek ‘Dodelijk Complot’ uit van Randy Singer. Als je van Legal thrillers houdt, beslist een aanrader.

Op een gegeven moment krijgt een net bekeerde gangster een bijbel. Het verhaal van de opwekking van Lazarus wil er echter bij hem niet in. Dan zegt de dominee: ‘geef me je bijbel’ en houdt het verhaal van Lazarus voor zijn neus. ‘Scheur het er maar uit’ “Dat kan niet, zegt de gangster, want dan scheur ik ook andere verhalen eruit…

Dan zegt de dominee: ‘Dit boek is Gods Heilig Woord. Je kunt het niet veranderen, niet de krenten eruit pikken, en het niet naar eigen believen toepassen. Of je aanvaardt de complete raad van God, of je gaat iets anders geloven. Maar zeg niet dat je een christen bent , als je niet bereid bent om volgens dit boek te leven en te sterven’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.