Wie gelooft heeft de toekomst

Comment 1 Standard

Laat je hart niet jaloers zijn op de zondaars, maar heel de dag blijven in de vreze des HEEREN. Want juist dan is er toekomst, en wordt je hoop niet afgesneden. — Spreuken 23:17-18

http://dawo.nl/?p=5325

Lezen:Spreuken 23:15-26

Kijken naar anderen, zeker als ze het beter hebben, levert je niets op. Jaloezie is iets wat je kan verteren, jaloezie dan in de betekenis van afgunstig zijn. Wanneer je als geliefden jaloers bent, omdat een ander naar hem of haar kijkt, dan is dat gezond, mits dat geen ziekelijke vormen aanneemt. God zegt van Zichzelf dat Hij een jaloers God is, Hij kan er niet tegen als er andere goden is ons leven zijn.

Samen met Psalm 73 zou je kunnen zeggen dat je het vreemd vindt, dat iemand die aan God noch gebod doet, het soms meer voor de wind gaat dan jou, die altijd de Here probeert te dienen, maar dat is maar schijn. Wanneer je met ze praat ervaar je de leegte, het draait dan ook alleen maar om die dingen, maar een diep, geestelijk gesprek kan je niet met ze voeren. Laat staan de dingen delen die jij belangrijk vindt, de dingen van de Here. Nee, Hem vrezen, diep ontzag voor de Allerhoogste hebben, dat levert je geen windeieren op. Dat zegt deze Spreuk tenminste en we gaan niet scheuren uit de Bijbel, toch? Deze belofte is er, dat we de toekomst hebben, als we in een diepe relatie met Hem zijn en leven naar Zijn Woord. Want dan is de toekomst hoopvol, hoe die er ook uitziet, juist omdat die niet van stoffelijke zaken afhangt. Je carrière, ach het is geweldig als je die hebt of gaat krijgen, maar laat het nooit prioriteit 1 worden in je leven. Dat moet de vreze des Heren zijn, je stille omgang met Hem. Dan zal Hij je geven, de wensen van je hart, of Hij zal die wensen aanpassen tot eer en glorie van Zijn Naam.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, fout, wie de HERE heeft, heeft de toekomst, wie gelooft in Hem en op Zijn onfeilbaar woord, die weet, dat ook al razen er stormen en orkanen over ons land (Bid voor St. Maarten) dat Hij de toekomst in handen heeft, jouw toekomst in handen heeft. Dat is een troost en een bemoediging, maar ook een rust. Hij zorgt voor ons, no matter what!

Een gedachte over “Wie gelooft heeft de toekomst

  1. Pingback: Zuiverheid en verantwoordelijkheid van leden en leiders in een gemeenschap – Jeshuaist

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.