Priesterlijk Bruidskleed

Leave a comment Standard

Ik ben zeer vrolijk in de HEERE, mijn ziel verheugt zich in mijn God, want Hij heeft mij bekleed met de klederen van het heil, de mantel van gerechtigheid heeft Hij mij omgedaan, zoals een bruidegom zich bekleedt met priesterlijk hoofdsieraad, en een bruid zich tooit met haar sieraden. — Jesaja 61:10

http://dawo.nl/?p=5333

Lezen: Jesaja 61:1-11

Jesaja 61 begint met de missie, Die de Here Jezus had: de bediening van genezing en bevrijding en redding. Hij refereert daarna in Zijn eerste preek in Lk. 4. Maar niet alleen van Hem, de Gezalfde, maar ook van ons, gezalfden, die van Christus zijn. In dit vers wordt verwezen naar de Bruid en de Bruidegom. Wij, de gemeente zijn de Bruid, gekleed in mooie kleren. Wat is het spannend wanneer een meisje of vrouw haar bruidsjurk gaat uitkiezen. Wij mannen hebben daar niet zoveel mee, maar ook het trouwpak van je zoon is een hele belevenis. Dat zal vroeger op een andere manier zijn gegaan, maar niet minder feestelijk. Iedereen wil er op het mooist uitzien op de bruiloft. Wel, wij zijn bekleed met de kleren van onze redding, we dragen de mantel van de gerechtigheid, gekocht en betaald door de Bruidegom Zelf, met Zijn eigen bloed. Daarmee waste Hij ons schoon en zij wij als een stralende bruid, getooid voor de Grote Dag. En de bruid kan niet wachten totdat die dag komt. Ze past nog eens en nog eens en telt de dagen. Reikhalzend kijkt ze uit naar die dag.

Is dat ook het gedrag van ons als kerk. Of zijn we als de bruid, die het allemaal niet kan schelen? Die op de trouwdag zich verslaapt, het haar nog in de krulspelden heeft, nog niet eens is gedoucht, laat staan aangekleed en lui voor haar toilettafel nog een sigaretje rookt? En de paarden van de koets niet hoort aankomen….?

Telkens wanneer men het over de wederkomst heeft en de tekenen ervan, hoor je vaak: ja maar dat is al zo vaak geweest, het zal nog wel duren. Alsof we de komst van onze Bruidegom willen uitstellen. En wat geven we Hem als bruidsschat? Zielen?

We mogen beseffen dat de komst van de Heer nabij is, de tekenen zijn daar, maar hoelang weet niemand. Wat ik wel weet is, dat we er klaar voor moeten zijn. De kleren zijn al gekocht, maar laten de motten het niet verteren! Kleed je met je kleren van heil en gerechtigheid, om de zalving, die op ons is te kunnen uitdragen. Dan zijn we een bruid, klaar en wachtend, reikhalzend naar de komst van Onze Bruidegom. Zijn we er klaar voor?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.