Waar is het Koninkrijk?

Leave a comment Standard

En toen Hem door de Farizeeën gevraagd werd, wanneer het Koninkrijk van God zou komen, antwoordde Hij hun en zei: Het Koninkrijk van God komt niet op waarneembare wijze. En men zal niet zeggen: Zie hier of zie daar, want, zie, het Koninkrijk van God is binnen in u. — Lucas 17:20-21

http://dawo.nl/?p=5348

Lezen: Lucas 17:20-37

De wederkomst van de Here Jezus heeft de afgelopen maanden de gemoederen in christelijk Nederland weer eens aardig bezig gehouden. De tekenen in de lucht zouden erop wijzen dat Zijn komst afgelopen zaterdag zou zijn. Natuurlijk weer flinke discussie her en der op de sociale media, maar we zijn er nog. Het is niets nieuws, ook in de dagen van Jezus was er al de verwachting van de komst van het Koninkrijk. Niet te verwonderen. Het Joodse volk werd al weer zolang onderdrukt. De Romeinse laars hield hen er flink onder. Opstanden werden bloedig neergeslagen. Maar als er 1 volk is wat hunkert naar vrijheid en onafhankelijkheid dan is het dat volk wel.

Daarom de vraag van de Farizeeën: wanneer komt het? Het was ook de boodschap van Johannes de Dopeer, die de Here Jezus later overnam: Bekeer je want het Koninkrijk van God *der hemelen* volgens Mattheus, is nabijgekomen.

Maar nabij is hier geen tijdsaanduiding, maar een plaatsbepaling. Dat leren we uit dit gedeelte. Want het Koninkrijk is in ons. Dat kan op twee manieren opgevat worden. Letterlijk in de mens, zoals de kerkvaders aannamen en onder ons, toentertijd in de Here Jezus en na Pinksteren onder de discipelen. Ik denk dat het niet of of is, maar en en!

Op het moment dat we tot geloof komen en vervuld worden met de Heilige Geest is Gods Koninkrijk in ons en als we met 2 of meer gelovigen samen komen is het onder ons, want dan is Jezus in ons midden, naar Zijn belofte. Dat zou zich dan moeten manifesteren in tekenen en wonderen, want zegt de Here Jezus: als ik door de Heilige Geest demonen uitdrijf is het koninkrijk onder u gekomen (Math. 12:28)

Wanneer we dus de dingen van het koninkrijk gaan doen: zieken genezen, demonen uitdrijven,melaatsen reinigen, doden opwekken en het evangelie prediken bevinden we ons in het Koninkrijk van God en zijn we bezig dat te vestigen. Dat kunnen we niet zonder de Heilige Geest. Daarom is het zo nodig om dagelijks vervuld te worden met Hem om die dingen te kunnen doen. Is het Koninkrijk van God in je, zo ja, hoe uit zich dat? De belangrijkste gelijkenissen van de Here Jezus gaan over het Koninkrijk. Wanneer werd er het laats in jouw gemeente over gepreekt?

Het is in je, laat het daarom naar buiten komen, zodat het onder ons is, in Jezus Naam!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.