Benauwdheid

Leave a comment Standard

De HEERE is goed, Hij is tot een vesting op de dag van de benauwdheid. Hij kent hen die tot Hem hun toevlucht nemen. — Nahum 1:7

http://dawo.nl/?p=5349

Lezen: Nahum 1:1-8

Het boek Nahima behoort tot de zogenaamde kleine profeten en is een profetie over de stad Nineveh. Had God die stad nog gespaard in de tijd van Jona, nu is blijkbaar de maat vol en zal de stad vernietigd worden, tenzij men zich bekeert. Het is ook daadwerkelijk gebeurd in 612 v. Chr. Profetieën zijn pas echt als ze uitkomen. Maar temidden van de waarschuwing staat altijd weer de belofte van redding en genade. Want we dienen een goede God. Niet Iemand die uit is op onze vernietiging, maar die een hoopvolle toekomst heeft voor een ieder, die tot Hem de toevlucht neemt. Of je nu in Nineveh woont of in Rotterdam, bij God is altijd redding en genade te vinden. Wat we ook uitgevreten hebben, Hij is en blijft genadig, lankmoedig (geduldig) en rijk aan goedertierenheid (goedheid) Wij dienen een goede God. Gods is goed en niemand die bij Hem wil schuilen zal Hij buitensluiten.

In onze benauwdheid kunnen en mogen we altijd weten waar onze Rote en Vesting te vinden is. Een vaste burcht is onze God, een toevlucht voor de Zijnen. In wat voor omstandigheden je je ook bevindt, ziekte, rouw, ontslag, echtscheiding, ruzie en wat ons leven allemaal nog meer op de kop zou kunnen zetten. We kunnen altijd weer bij Hem terecht. Hij is 24/7 beschikbaar. Dat is toch geweldig om te weten? Zeker, maar laten we het ook toepassen. Te vaak lopen we eerst naar anderen en als er helemaal geen uitweg meer is, pas naar de Here God. Beter beginnen we bij Hem en dan zie je dat de oplossing ineens veel dichterbij is dan je dacht. We mogen, nee moeten belijden: God is goed, in wat voor omstandigheden we ons ook bevinden. Dat is onze belijdenis. En wat we hardop belijden zal gebeuren! Tot Hem je toevlucht nemen maakt je bekend bij God, Hij kent ons, maar dat deed Hij al van voor de grondlegging der wereld. Hij is en blijft Dezelfde: Goed voor altijd!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.