Wijze dwaas

Leave a comment Standard

Laat niemand zichzelf bedriegen. Als iemand onder u denkt dat hij wijs is in deze wereld, laat hij dwaas worden, opdat hij wijs zal worden. Want de wijsheid van deze wereld is dwaasheid bij God, want er staat geschreven: Hij vangt de wijzen in hun sluwheid. — 1 Korintiers 3:18-19

http://dawo.nl/?p=5350

Lezen: 1 Korintiers 3:10_23

Je komt ze overal tegen, mensen die menen wijs te zijn en het evangelie van Gods genade willen aanpassen. Het kan toch niet zijn dat je helemaal door niets te doen gered wordt? Door alleen maar het offer van de Here Jezus aan te nemen, vrij bent van enig oordeel? Dat je daar helemaal niets voor terug hoeft te doen, dat het vrije genade is. Dat de wereld dat niet beseft, oké, maar zelfs christenen hebben er moeite mee, dat wanneer je de Here Jezus in je hart vraagt dat het enige is om behouden te worden. Deze week overleed iemand die ik een poosje geleden al tot de Heer heb mogen leiden. Gisteren bereikte me dat bericht. Ik weet niet hoe het verder met haar gegaan is, maar wat ik wel weet is, dat als je door Jezus aan te nemen een kind van God wordt (Joh. 1:12) , waar je helemaal niets voor hoeft te doen, je die status behoudt. Net zo min als dat je in aanmerking komt door goede werken om Zijn Kind te worden, kunnen ook je slechte werken je die status niet ontnemen! Genade is een vrij en kostbaar goed, het is gratis, maar kostte wel Jezus Zijn leven!

Het geloof in de Here Jezus is het enige wat je nodig hebt om het tijdige met het eeuwige te verwisselen. Dat is de wijsheid van God. De wereld snapt dat niet, wettische mensen snappen dat niet, maar laat je nooit verleiden om de wet met de genade te vervuilen. Natuurlijk moeten we babychristenen brengen naar volwassenheid, maar dat gebeurt door Discipelschap. Hoeveel echte discipelen, leerlingen van Jezus, die doen wat Hij deed, vind je in de kerk?

Laat je niet misleiden. Wat tegenwoordig ook in is, is dat je mag twijfelen. Het lijkt wel of twijfel het nieuwe geloof is. Je mag twijfelen aan Gods goedheid, omdat jij die niet ervaart, twijfelen aan de genade etc. Vind je het gek dat de kracht uit de kerk is. Jezus zegt dat als je geloof spreekt en in je hart niet twijfelt, je geweldige dingen gaat zien. De dwaze wijsheid van de wereld is de kerk binnengeslopen, maar reken er mee af. Alleen geloof kan bergen verzetten en als je gelooft is niets meer onmogelijk! Laat mij maar een wijze dwaas zijn, ik geloof dat Jezus Christus voor mij gestorven is en opgestaan en dat ik door dat geloof behouden ben en in staat ben door de gave van geloof de dingen te doen die Jezus deed. Gek he?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.