Vredige blijdschap

Leave a comment Standard

Bedrog is in het hart van wie kwaad smeden, maar wie vrede aanraden, hebben blijdschap. — Spreuken 12:20

http://dawo.nl/?p=5352

Lezen: Spreuken 12:13-

Sommigen kunnen liegen alsof het gedrukt staat. Ze hebben niet door dat je daarmee de eigen betrouwbaarheid op scherp stelt. Als je eenmaal gelogen hebt, zullen mensen bij een volgende keer argwanend zijn. Dat is logisch. Wij christenen horen daarom te blaken van integriteit. Roddel hoort niet thuis bij iemand die zegt een discipel van Jezus te zijn. Want je weet niet of roddel wel waar is. Soms zit er iets van waarheid in, maar is de rest erbij gelogen. Wanneer je zoiets hoort is mijn advies: stop het! En ga op de bron af, check bij degene waar het over gaat of het klopt en of je de persoon kunt helpen. Als we het wijzen met de vinger nalaten belooft God ons herstel, zo nauw neemt Hij dat. Het kan dus ook je herstel, je genezing in de weg staan…

Maar ben je uit op iemands ondergang of op zijn eer? Als je vrede aanraadt, als je dat najaagt, het beste met iemand voor hebt, dan gaat je hart daar sneller van kloppen, dan word je blij van binnen. Het is aan ons.

Dat mensen ons roddels vertellen kunnen we niet tegenhouden, alhoewel, als men weet dat men geen voedingsbodem vindt, zullen ze wellicht stoppen, maar dat we het zelf gaan omkeren in iets positiefs wel. Aan ons de keuze!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.