Sleutels

Leave a comment Standard

En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf. — Openbaring 1:17-18

http://dawo.nl/?p=5353

Lezen: Openbaring 1:9-18

Stel je eens voor, feest in het dodenrijk. De prins der duisternis zit op zijn troon, dronken van het bloed van de zondaren die in de hel zijn. Hij viert feest, want het is hem gelukt. De Zoon van God is dood. God plan is totaal mislukt. De demonen en de machten der duisternis lopen in polonaise, al lallend, voor de troon van de prins. Plotseling is daar een fel licht. Ze kijken verschrikt om: wat is dat? Licht wordt niet getolereerd op die plaats, is daar ten strengste verboden. Jezus staat in hun midden, omstraald door een goddelijk licht en stoot iedere duistere macht opzij. Hij grijpt satan bij de keel en trapt zijn troon omver en grist hem de sleutels van de dood en het dodenrijk uit zijn handen en vermorzelt zijn kop. De demonen en prinsen van alle landen vluchten en maken dat ze weg komen, jankend als een geslagen hond, met de staart tussen de benen!

Zo zou het gegaan kunnen zijn, op die bewuste dag vlak voordat de Here Jezus weer Zijn ogen opende in het graf van Arimathea en tot leven kwam. Want de dood kon Hem niet vasthouden. In plaats dat ze hem opsloten in de eeuwige dood, had Hij nu de sleutels, dat is de macht, over dood en dodenrijk. Hij is dood geweest, maar weer levend geworden. Hij is de Eerste en de Laatste, dat wil zegen: Hij omslaat alles. Hij heeft alle macht in de hemel en op de aarde (Math. 28:18) Daarom hoeft Johannes, maar hoeven ook wij, niet bevreesd te zijn. Nooit! Wat er ook in de wereld gebeurt: God is in control! En ja er gebeuren verschrikkelijk dingen, zoals gisteren in Las Vegas, zondag in Marseille en noem maar op. Het Einde nadert, maar we mogen weten dat Jezus alle macht heeft. Dat Hij nu de sleutels heeft betekent dat Hij de macht heeft. Zoals burgemeesters met carnaval de sleutels symbolisch aan prins carnaval geven en de ‘macht’ overdragen aan de zotheid. Wie de sleutels heeft die heeft de macht, die kan er in, die kan eruit, maar die kan ook voorkomen dat er iemand in komt. Hem is alle macht en die heeft Hij aan ons gegeven. Liefdevol legt Hij zijn hand op Johannes, die als dood aan zijn voeten lag. Gevallen in de Geest? Overweldigd door de heerlijkheid van God? In ieder geval legt Jezus Zijn rechterhand op Hem en raakt Hem aan. En als Jezus je heeft aangeraakt zul je nooit meer dezelfde zijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.