Hart uitstorten

Leave a comment Standard

Vertrouw op Hem te allen tijde, volk; stort uw hart uit voor Zijn aangezicht. God is voor ons een toevlucht. — Psalmen 62:9

http://dawo.nl/?p=5355

Lezen: Psalmen 62

Weer een mooie tekst vandaag en ik maak me sterk dat er niet iemand door bemoedigd zal worden. Want Gods Woord is sterk en krachtig en keert nooit ledig terug!

In wat voor omstandigheden we ons ook bevinden, we krijgen het advies van David, de schrijver van deze Psalm, om altijd op God te vertrouwen. Niets soms, nee, altijd. Dat is een keuze, die maak je zelf. Wanneer je dat doet raak je niet verstrikt in de omstandigheden, maar sta je daarboven. Als je het verhaal van Davids leven kent, bere-spannend overigens, dan zie je dat hij weet waar hij het over heeft. Ondanks dat hij een man naar Gods hart was, ging zijn leven niet over rozen en was hij zeker niet zonder zonde. Toch bleef hij in alles op de Here vertrouwen. Dat is klasse, dat is sterk, dat maakte hem sterk en feitelijk onoverwinbaar! Maar hij wist ook waar hij heen moest met zijn pijn en zijn verdriet: hij stortte zijn hart uit voor het aangezicht van de Here. Het tegenovergestelde van op God vertrouwen is dat we op mensen, of op onszelf vertrouwen en daar ons hart uitstorten. Nu kan een luisterend oor natuurlijk helend werken, maar er blijft soms toch een reserve. Het mooie is dat als je dat bij God Zelf doet, je niks achter hoeft te houden, niets achter kan houden, Hij weet het toch al. Maar juist door je vertrouwen op Hem te stellen en bij Hem je hart uit te storten geeft je lucht, ruimte en vrede. Voorwaarde is dan wel dat je je probleem bij Hem laat! Ik zie ook mensen die niet van hun problemen af willen. Ze komen voor gebed, maar je proeft al, er is geen geloof, vertrouwen. Als hun probleem voorbij is zijn ze wel alle aandacht kijkt en sommigen kicken daar op. Maar als je echt in nood zit en er af wilt, is er geen betere luisterpost dan onze eigen hemelse Vader, Hij is een toevlucht, veilig en betrouwbaar. En Hij lost de dingen echt op, daar kun je op vertrouwen en Hij vertelt het ook niet door, wel zo veilig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.