God is Licht

Comment 1 Standard

En dit is de boodschap die wij van Hem gehoord hebben en aan u verkondigen, dat God licht is en dat in Hem in het geheel geen duisternis is. — 1 Johannes 1:5

http://dawo.nl/?p=5368

Lezen: — 1 Johannes 1:5-2:2

Waar geen Licht is, kan ook geen leven zijn. En waar licht wordt ontstoken verdwijnt de duisternis. Licht heeft feitelijk twee kenmerken. Het laat Zichzelf zien en het laat anderen zien. Zo is God ook. Hij is Licht, zonder lidwoord. Ik zei: Ik ben het Licht der wereld, wie in Mij gelooft zal niet meer in duisternis wandelen (Joh.8:12) Dat is de boodschap die Johannes van Hemzelf gehoord heeft en die hij ook doorgeeft. Satan is de vorst van het rijk der duisternis, maar waar het Licht komt, verdwijnt de duisternis. Zo is het ook in ons leven. De duisternis moet wijken, zoals het kerstlied schrijft:

De duisternis gaat wijken

van d’ eeuwenlange nacht.

Een nieuwe dag gaat prijken

met ongekende pracht.

(Gezang 8:2)

Zo is het dus ook in ons leven. Alles wat duister is wordt aan het licht gebracht. Zodra Jezus in je leven komt begint de opruiming. Dingen worden veranderd, zonden mee afgerekend, langzaam maar zeker, bij de een sneller dan bij de ander, zie je veranderingen komen. Je ziet pas hoeveel stof er in huis dwarrelt, als de zon in je kamer schijnt. Het Licht van de wereld ontdekt ons aan onze zonden en doet ze verdwijnen. Daar kan een mensenleven overheen gaan, maar het is God Die het doet.

De machten van het kwaad vrezen het licht, want hun praktijken kunnen het daglicht niet verdragen. Ze nemen de benen en verdwijnen, of proberen zich te verschuilen in de donkerste hoekjes van onze ziel. Maar wanneer het licht doorbreekt zal Die hen ook daar vinden. Dus: doe de gordijnen open, neem de bedekking weg bij hen, die het Licht niet kunnen zien, omdat ze verblind zijn door de god van deze eeuw. En bind de sterke en open de deuren van de gevangenis. Want Zijn Licht moet doorbreken en Hij heeft ons ook het Licht der wereld genoemd. Wij mogen afspiegelingen zijn van Hem, in vuur en vlam en zo het vuur, het Licht verspreiden. Duisternis, wijk in de naam van Jezus!

Een gedachte over “God is Licht

  1. Pingback: God is Licht |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.