De Eerste

Leave a comment Standard

En Hij is vóór alle dingen, en alle dingen bestaan tezamen door Hem. En Hij is het hoofd van het lichaam, namelijk van de gemeente, Hij, Die het begin is, de Eerstgeborene uit de doden, opdat Hij in allen de Eerste zou zijn. — Kolossenzen 1:17-18

http://dawo.nl/?p=5377

Lezen: Kolossenzen 1:15-23

Wat een geweldig iets is het te weten dat Jezus de eerste is. Voor Hem was er niets. Hij is de oorzaak van onze schepping en die van het hele universum. En Hij is het Hoofd van de gemeente. We dienen niet een beeld, dat aan een kruis hangt, nee we dienen een levende God, Die nu, vandaag de dag, nog steeds met Zijn kinderen communiceert. We kunnen Zijn stem verstaan. En als Hij het Hoofd is, dan heeft Hij het ook voor het zeggen. Een hoofd zonder lichaam is levenloos. Maar wij, als lichaam van Christus, moeten doen wat het Hoofd zegt, gehoorzamen dus. Daarom zei Hij ook tegen Paulus, op de weg naar Damascus: waarom vervolg je Mij, niet de Kerk, niet Mijn gemeente, nee, Mij! De kerk, als zodanig, alle gelovigen bij elkaar, is het Lichaam van Christus. En dat is niet gedeeld, dat bestaat niet uit hier en daar een lichaamsdeel, nee daar horen we allemaal, met elkaar, deel van uit te maken. Kritiek op de kerk hebben mag, omdat die uit mensen bestaat, maar wat doen we er zelf aan? Wij zijn de kerk. Waar we als gelovigen in Zijn Naam samen komen, is Hij en zijn we dus Zijn Lichaam. Dat Lichaam moet doen wat het Hoofd zegt: dat is ook de Grote Opdracht in Mat. 28:18 Ga en maak alle volken tot mijn volgelingen door hen te dopen in de Naam van de Vader en van Jezus en van de Heilige Geest en leer hen onderhouden wat Ik jullie geboden heb: Genees de zieken, we doden op, reinig melaatsen, drijf boze geesten uit. Iets anders kan ik er niet van maken. We hebben een opdracht om te genezen en om het evangelie te verkondigen, het is geen optie! Als het Lichaam gaat doen wat het Hoofd zegt, de autoriteit gaat uitoefenen over satan en de gehele legermacht van de vijand (Luk.10:19), dan gaan we een overwinnende kerk zien, met leden, die weten wat het is om samen met Hem, meer dan overwinnaar te zijn. Kerk word wakker en neem je plaats in! Leden van de kerk, sluit de rijen, stop met vitten en klagen, sla de handen ineen en ga nu eindelijk eens doen waartoe je geroepen bent. Amen zeggen in dit geval, is doen! Hij is de Eerste, de Levende, de Enige Echte en wij moeten daaruit dat aan de wereld laten zien! Begin vandaag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.