Bewaren

Leave a comment Standard

Maar de Heere is getrouw, Die u zal versterken en bewaren voor de boze. — 2 Tessalonicenzen 3:3

http://dawo.nl/?p=5378

Lezen: 2 Tessalonicenzen 3:3-15

Dit is een geweldige belofte, die we ons zeker mogen toe-eigenen in deze tijd, waar we sterk ervaren dat de satan rond gaat als een briesende leeuw, op zoek wie hij zal kunnen verslinden. Want 1 ding moeten we zeker niet doen, onze vijand onderschatten. Als je dat doet, dan delf je het onderspit. Satan heeft nog wel zeker kracht, wat hij niet (meer) heeft is macht, autoriteit. Die is hem ontnomen toen Jezus stierf aan het kruis en hij de vijand ontwapende en openlijk ten toon stelde. Maar dat neem niet weg dat de tegenstander nog steeds slachtoffers weet te maken. Want hoewel we versterkt en beschermd zijn tegen de boze, moeten we wel zelf in die bescherming blijven. Psalm 91 spreekt daar zo mooi en duidelijk over, maar begint dat wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Dat is het geheim, rusten in Zijn tegenwoordigheid, daar versterkt en beschermd zijn. Wat we niet moeten doen is overmoedig worden en buiten onze autoriteit gaan, want dan kunnen Gods Handen ons niet meer beschermen. Als we met onze handen eten, dan heet dat ‘eten met je tien geboden’ Gods Tien geboden zijn Zijn beschermende handen, wanneer we ons daar tussen bewegen, zijn we beschermd. Vers 4 van dit stukje zegt ook meteen hierna, dat men moet doe wat ze hebben geleerd. Wanneer je binnen die Handen bent, ben je veilig en is de deur dicht, maar wanneer je je buiten die handen begeeft, ben je buiten die bescherming en een prooi voor die briesende leeuw. Zonde, zeker niet afgerekende zonde, maakt ons een prooi voor de boze. Onvergevingsgezindheid doet dat evenzo. Het zijn dingen waar we mee af moeten rekenen in ons leven. En als er dan dingen gebeuren moeten we niet verbaasd zijn, maar de deuren sluiten, ons bekeren en vergeving vragen, want Gods is getrouw.

Een ander ding waar we last van kunnen hebben in onwetendheid Hosea 4:6 zegt dat het volk te gronde gaat door gebrek aan kennis. Mensen zien geen kwaad in dingen wiens bron niet de Here God is, maar de machten van de duisternis. Oosterse vechtsporten, yoga, Halloween,boeddha beeldjes in huis of tuin, horoscopen lezen etc. , al deze dingen brengen je buiten Zijn beschermende handen. Wat we nodig hebben is de Geest van openbaring en van onderscheiding. Willen we echt beschermd worden, vraag dan aan de Heilige Geest, onze Helper bij uitstek, wat er in ons leven nog aan deuren openstaat, opdat we die kunnen sluiten. Vergeet niet dat de boze is gekomen om te roven, te slachten en te verdelgen. Hij heeft niet je welzijn op het oog. De Here Jezus is echter gekomen opdat we leven hebben, en overvloed! Doen wat Hij zegt is je hus bouwen op de rots, zodat de storm er geen vat meer op kan hebben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.