Mond open

Leave a comment Standard

Er mag onder u geen andere god zijn, u mag zich voor geen vreemde god neerbuigen. Ik ben de HEERE, uw God, Die u uit het land Egypte leidde. Doe uw mond wijd open en Ik zal hem vullen. — Psalmen 81:10-11

http://dawo.nl/?p=53

Lezen: Psalm 81

Gisteren was het exact 4 jaar geleden dat ik te horen kreeg dat ik, na 32 jaar trouwe dienst bij mijn vorige werkgever, werd ontslagen. Dat kwam hard aan, maar tegelijkertijd heb ik ervaren wat het betekent om een God te dienen Die voor je zorgt. Twee jaar lang in de WW, met 70 % van je salaris is een flinke hap uit je inkomen. Maar in die tijd zijn we niets tekort gekomen, heeft Hij voor ons gezorgd. Hebben we de zendingsreis naar Curacao kunnen maken, waar nog steeds 2 wekelijks een team de straat op gaat en zielen wint. Een team uit een andere gemeente wil nu bij hen in de leer, zodat er wekelijks geëvangeliseerd gaat worden in de kracht van de Heilige Geest! – en hebben we met ons Rotterdams Evangelisatie Doorbraak team meer dan 1100 mensen tot Jezus geleid.

Na twee jaar kwam er werk, op een hele bijzondere manier, na vele, vele afwijzingen, werd ik aangenomen bij mijn huidige werkgever, waar ik dus nu al weer bijna twee jaar werk. Ik maak daar zoveel uren, dat ik die twee jaar thuis inmiddels wel heb ingehaald, denk ik. Binnenkort gaat men beslissen of ik (nog steeds via het uitzendbureau in dienst) kan blijven of weg moet. Maar ook daar zijn we totaal niet zenuwachtig over. Want we hebben een God Die zorgt!

Deze psalm zegt het zo duidelijk: Open je mond en ik zal hem vullen, sterker nog: doe hem wijd open. Zoals vogeltjes in een nestje hun snavels wijd open doen en gillen als ze vader of moeder zien aankomen. Zo mogen wij onze monden wijd opendoen en geluid laten horen. We weten, dat God al weet wat we nodig hebben voordat we Hem gebeden hebben, dat leerde de Here Jezus ons, maar toch wil Hij gebeden zijn. En of je nu in een welvaartsevangelie gelooft of niet, het gaat hier echt over materiële zaken: Lees vers 11 maar: vette tarwe en honing uit de rots. God wil in alle opzichten voor ons zorgen, ook in het materiële. Hij wil niet dat Zijn kinderen ook maar iets tekort komen. Te lang hebben we onder de armoedegeest geleefd in Nederland en hebben we armoede verward met nederigheid. Als we meer geld hebben kunnen we meer zaaien in het Koninkrijk. Dat is Gods principe. Er is wel een voorwaarde aan verbonden. Hij wil de Enige zijn, geen andere goden, niets tussen Hem en ons. En Hij wil dat we ons laten horen. De berijmde Psalm zegt het zo mooi:

Opent uwe mond, Eis van mij, vrijmoedig, Op Mijn trouw verbond.

Al wat u ontbreekt, schenk ik, zo gij het smeekt. Mild en overvloedig.

Jezus zegt: IK ben gekomen opdat je leven hebt en overvloed!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.