Onwankelbaar

Leave a comment Standard

Want al zouden bergen wijken en heuvels wankelen, Mijn goedertierenheid zal van u niet wijken en het verbond van Mijn vrede zal niet wankelen, zegt de HEERE, uw Ontfermer. — Jesaja 54:10

http://dawo.nl/?p=5382

Lezen: Jesaja 54:1-10

Wat een mooie tekst is dat weer voor deze nieuwe dag. Een tekst die weer eens Gods trouw benadrukt. Want, wat er ook gebeurt in iemands leven: Gods goedheid en vrede wankelen niet en gaan niet bij je weg. Natuurlijk, het kan wel eens zo voelen dat Hij er niet meer is, of er niet meer bij is. Maar ons gevoel laat ons wel eens in de steek. Of het kan zijn dat we zelf uit Zijn nabijheid zijn gelopen. Dat gaat soms heel funest en ongemerkt. Je hebt een keertje geen zin, of tijd, voor je stille tijd en voor je het weet heb je al een week niet meer gebeden of uit je bijbeltje gelezen. De boze wil dat graag. Hij komt dan ook meteen met schuldgevoel op de proppen. Maar du moment dat we weer contact zoeken met Hem s Hij er weer. Want Hij heeft tenslotte Zelf beloofd dat Hij bij ons is, tot aan de voleinding der wereld. De vraag of God bij je wil zijn is dus eigenlijk een overbodige….

Hij wijkt niet van ons en zijn Vrede is altijd beschikbaar. Die vrede is dat je weet, dat wat de omstandigheden ook zijn, Hij voor je zorgt en dat Hij je nimmer uit het oog zal verliezen. Dat is een geweldige troost en steun in de hectiek van deze dag. Maar die wetenschap, gebaseerd op Gods Woord en dus niet (altijd) op gevoel, maakt je srrek en krachtig. God is onwankelbaar, Zijn verbond van vrede, van shalom, is onwankelbaar. Israel moest gewoon een tijdje in ballingschap, weg vanuit Jeruzalem, waar, in de Tempel, de Tegenwoordigheid van God was. Maar Gods belofte dat Hij altijd bij hen zou zijn, nemen ze met zich mee.

Zo mogen wij weten, dat al zouden de bergen wijken en de heuvels wankelen, Zijn goedheid zal van ons niet wijken en Zijn vredeverbond zal niet wankelen. Daar kunnen we deze nieuwe dag weer mee in!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.