Omwisseling

Comment 1 Standard

Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem. — 2 Korintiers 5:21

http://dawo.nl/?p=5386

Lezen: — 2 Korintiers 5:11-21

Er gebeurde wat, daar op die heuvel Golgotha, net buiten Jeruzalem, toen Jezus uitriep: ‘Het is volbracht!’ Er gebeurde iets met de staat van de mens. Iedereen die geleefd had, nog leefde en zou gaan leven werd de schuld van de zonden vergeven. God was het die Zichzelf met de wereld verzoende en hen hun zonde niet toerekende (vers 19) Hem, de Here Jezus, het vlekkeloos Lam, werd de zonde van de wereld aangerekend. Hij betaalde de prijs met Zijn lijden en sterven en kocht de mensheid vrij uit de poten van satan. Hij heeft dus geen enkel recht meer op wie dan ook, de prijs is betaald met het kostbare bloed van de Here Jezus. Onze zonden werden de Zijne en Zijn gerechtigheid werd de onze. Hij droeg niet alleen onze zonden, maar ook de gevolgen daarvan, ellende, ziekte, dood, armoede etc. Daar vond een geweldige omwisseling plaats, die zijn weerga niet kent. Dat is het evangelie in een notendop. Zijn gerechtigheid werd de onze. God ziet ons aan als zijnde de zondeloze, die Jezus was. En de straf, die ons de vrede aanbrengt was op Hem en door Zijn striemen zijn wij genezen (Jes. 53:5)

Het enige wat we nog moeten doen (als we dat al niet gedaan hebben) is het aanbod van genade aannemen. Zondaars hebben het recht om gered te worden, omdat de prijs al is betaald. Het enige wat men nog moet doen is die genade aannemen,ontvangen. Jezus uitnodigen in het hart, omdat geloof het middel is om de genade te ontvangen. En vers 18 zegt dat wij, Zijn volgelingen, de bediening der verzoening hebben. Dat wil zeggen dat God ons heeft uitgekozen om de mensen in contact met Jezus te brengen. Hen te vragen of zij zich willen laten verzoenen, in Christus Naam. (Vers 20) een smeekbede van God aan de mensen: Laat het gebeuren! Als we dat gaan zien, dan zien we dat evangeliseren niet moeilijk is, het is alleen maar de mensen connecten met God en vertrouwen dat de Heilige Geest de rest zal doen. Dat gaan we weer doen op 18 nov a.s. in Rotterdam. Geef je op op http://www.kixtart.ga en kom en laat je gebruiken om je bediening, die iedere gelovige heeft, te activeren. Zodat mensen gaan zien, dat Jezus ook voor hen gestorven is!

Want de omwisseling aan het kruis gaat pas in, als wij er op ingaan. Nog nooit gedaan? Ga naar http://www.gratisgeschenk.nl en doe het vandaag!

Een gedachte over “Omwisseling

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.