Kort lontje

Leave a comment Standard

Wie geduldig is, heeft veel inzicht, maar wie kortaangebonden is, verheft de dwaasheid. — Spreuken 14:29

http://dawo.nl/?p=5388

Lezen: Spreuken 14:28-35

Een kort lontje, dat zeggen we van mensen, die kort aangebonden zijn, fel en direct reageren, vaak zonder nadenken. Wel de les van vandaag uit deze tekst is , dat het dus niet goed is. Zoals zo vaak zijn de lessen die Spreuken ons geeft, toepasbaar in het dagelijkse leven. Je kunt er iedere dag iets mee. Het past ook in wat wel ons jaarthema lijkt te zijn geworden: Gij Geheel Anders! Want ook hierin kunnen we ons onderscheiden van hen, die de Here Jezus (nog) niet kennen. Omdat wij geleid worden door de Heilige Geest en een partje van Zijn vrucht in ons geduld is, moeten we hier dus minder tot geen last van hebben. Natuurlijk, we hebben allemaal onze dag wel eens niet, dat je ‘s ochtends opstaat en denkt, nee he. Maar of je dat de hele dag door hebt is een keuze. Je kunt ook kiezen om dat achter je te laten, het maar meteen met je pyjama uit te trekken en af te wassen onder de douche, het waterbad met het Woord. Want wij hebben juist Datgene, wat de ongelovigen missen: de Heilige Geest, Die ons omvormt naar het beeld van de Here Jezus (zie Opfrisser van gisteren) Niet alleen straks, maar ook nu al. Alleen men vergeet wel eens dat er ‘Werk in Uitvoering; staat en het dus nog niet klaar is…. :-). Maar verschuil je niet achter je karakter, want het is ook simpelweg een kwestie van bekering!

Maar geduldig zijn, afwachten, getuigt van inzicht. Niet meteen primair reageren, maar tot 10 tellen, schietgebedje, en dan pas handelen, in de rust, als de emotie er af is en je alles nuchter kunt bekijken. Wie kortaangebonden is, maakt fouten, die niet gemaakt hoeven te worden als we even afstand nemen en overleg voeren met onze hemelse Vader. Dat is een levensstijl. Ook hierin kunnen we dus weer Geheel Anders zijn! Heb je dat nog niet, begin vandaag! Vraag erom aan de Heilige Geest, dat Hij het je leert. En weet je, je wordt er een aangenamer mens door!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.