Machtiger

Leave a comment Standard

De rivieren verheffen, HEERE, de rivieren verheffen hun stem, de rivieren verheffen hun gebruis. De HEERE in de hoogte is machtiger dan het bruisen van machtige wateren, de machtige golven van de zee. — Psalmen 93:3-4

http://dawo.nl/?p=5391

Lezen: Psalm 93

We hebben een geweldige en machtige God.ook al kan het in de natuur tekeer gaan, God is machtiger. Hier in Nederland is het water zowel onze vriend als onze vijand. Vriend, zeker als je van watersport houdt, of kan genieten van een strandwandeling, zoals Margreet en ik dat afgelopen zondag deden op Scheveningen. Geweldig om te zien hoe de golven op het strand afkomen en van alles meeslepen. Maar het is ook onze vijand, getuige de watersnoodramp van 1953 en de vele dijkverzwaringen die nu weer aan de gang zijn. Een goede vriend van mij, al weer bijna twee jaar bij de Heer, had een visioen waarin de wateren Nederland weer zouden overspoelen als we ons niet bekeren. De dreiging van het water is er altijd. Zoals een paar weken geleden, toen het weer stormde en er dijkbewaking moest worden ingezet. En dat we ook overstroomd kunnen worden door de rivier bewijst de nood van een jaar of 10 geleden, toen de Maas buiten haar oevers trad en velen daar flinke overlast van ondervonden.

Volgens sommigen zijn de zeeën en de rivieren machten, duistere machten wel te verstaan, die de boze kan gebruiken. Al met al zijn ze natuurlijk ook onderdeel van de schepping van God. Maar hoe machtig, zowel mooi als gevaarlijk ze zijn, God is altijd machtiger. Wie mat de wateren met Zijn hand, zegt Jesaja 40:1, juist de Here! Deze Psalm begint met de proclamatie dat God regeert. Dus wat er ook gebeurt, Hij heeft de controle. Hoe het ook kan stormen in je leven en je door je problemen lijkt te verdrinken, niets en niemand is machtiger dan de HERE,onze God. Dat is een troost en een bemoediging voor vandaag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.