Te Zijner tijd

Leave a comment Standard

Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. — Hebreeen 4:16

http://dawo.nl/?p=5393

Lezen: Hebreeen 4:14-16

Gisteren keken we even naar Erica op reis. Een programma van Erica Terpstra die overal in de wereld komt en van alles en nog wat proeft en aanraakt en probeert. Zo waren ze gisteren in Vietnam en werden een aantal Hindoestaanse en boeddhistische rituele besproken en getoond. Wat mensen al niet moeten doen om in een goed daglicht te komen staan bij hun goden, onvoorstelbaar. Maar ook in christelijke kringen komen we rituelen tegen, waarmee men denkt God te moeten behagen of die we doen, omdat ze zo ‘horen’ Tijdens onze genezingstrainingen leren we de mensen altijd met hun ogen open te bidden, zodat je kunt zien wat er allemaal gebeurt en je alert bent op wat de Heilige Geest doet. Maar we zijn zo gewend dat we met onze ogen dicht en onze handen samen moeten bidden, dat het er haast niet uit te krijgen is! Terwijl de Joden juist met hun ogen open en hun handen opgeheven bidden, zodat je kunt zien en ontvangen wat God geeft!

Nee, wij hoeven geen kaarsjes te branden of wierook te stoken, dieren te slachten of wat dan ook. We kunnen zo naderen, ieder moment van de dag, tot de troon van Gods genade. Daar vinden we barmhartigheid en genade op Zijn tijd, en die is altijd. Zijn hulp is altijd beschikbaar, 24/7 en we kunnen er altijd om vragen. We kunnen zomaar binnenlopen en het gesprek aangaan. Dat vindt Hij juist geweldig. Alle rituelen in het Oude Testament wezen heen naar het offer van de Here Jezus. Het voorhangsel scheurde in tweeën, van boven naar benden, dus van Godswege, en de weg is vrij! Is dat niet geweldig? Iedereen mag zomaar bij de Vader binnenkomen en bij de Zoon natuurlijk, want Die zit er naast. En de Heilige Geest woont in ons hart, dus ook Die is de ganse dag paraat om ons bij te staan. Geen poespas, geen tierelantijnen, gewoon gaan praten en Hij is er, want Hij gaat tenslotte nooit weg! 24 u per dag bereikbaar, 7 dagen van de week, onvoorstelbaar toch en wat een verschil!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.