Bekend maken

Leave a comment Standard

Loof de HEERE, roep Zijn Naam aan, maak Zijn daden bekend onder de volken. Zing voor Hem, zing psalmen voor Hem, spreek aandachtig van al Zijn wonderen. Beroem u in Zijn heilige Naam, laat het hart van wie de HEERE zoeken, zich verblijden. — Psalmen 105:1-3

Lezen: Psalm 105:1-6

Psalm 105 doet waar het toe oproept: de daden van de Heer bekend maken en van Zijn wonderen vertellen. Als je tijd hebt is het zeker de moeite waard om de hele Psalm te lezen. Het is een samenvatting van de eerste 6 boeken van de Bijbel. Kort en krachtig worden de geschiedenissen van Abraham, Isak en Jacob en het volk Israel vertelt. Een geheugen opfrissertje.

En dat is wat het wil zijn, om de mensen eraan te herinneren hoe goed en hoe groot God is. Dat is de oproep van vandaag. In het Hebreeuws staat er: Roept uit Zijn Naam, dat is dan weer net even anders. Ik werk in een omgeving waar Zijn Naam vaak aangeroepen wordt, maar dan op een verkeerde manier. En ook wel luid, hard, met het nodige volume. Maar ik wil Zijn Naam uitroepen op een positieve manier, om te laten zien hoe groot en geweldig Hij is. Dat kunnen we uitroepen, dat kunnen we zingen, dat kunnen we in een gesprek. Ik heb het allemaal in het verleden gedaan.

Maar belangrijk is, dat we beseffen wat het doet: Lofprijs bindt de sterke machten, het is een wapen in de geestelijke strijd. Juist als het moeilijk is kan lofprijs je ontzettend helpen. Omdat het de grote daden van God in je herinnering brengt. Want wat Hij toen deed, kan Hij ook nu.Hij is de Onveranderlijke, zoals Hebreeën dat ook zegt: Gisteren en heden Dezelfde, tot in eeuwigheid. (Heb. 13:7) Bij Hem zijn wel de resultaten uit het verleden garanties voor de toekomst. Maar dan moeten we Hem vertrouwen, het aan Hem overgeven en ons door Hem laten leiden. Dan mogen we weten dat in voor en tegenspoed, we ons kunnen verblijden in de HERE en we dat samen kunnen doen, met wie Hem zoeken, met onze broeders en zusters in de gemeente of daarbuiten.

Ga het doen, Loof Hem vandaag, wat je omstandigheden ook zijn, Roep Zijn Naam aan en uit, vertel anderen wie Hij is, speciaal voor jou en zing en spreek over zijn wonderen in het verleden. ‘Dat kan ik niet?’, nee, wij niet, maar Hij, Die in ons is, en sterker is dan Hij die in de wereld is, wel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.