Levend water

Leave a comment Standard

En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen: Kom! En laat hij die dorst heeft, komen; en laat hij die wil, het water des levens nemen, voor niets. — Openbaring 22:17

Lezen: Openbaring 22:12-21

Een van de eerste liedjes, die ik ooit schreef, ging over het Levende Water.

‘Hij wil ons geven Levend Water,

Ben je dorstig, laat het dan niet staan.

Hij wil ons geven Levend Water,

uit Zijn bron van liefde schenkt Hij het voor niets’

En dat zie je ook in de tekst van vandaag. Een van de laatste verzen van de Bijbel. Opvallend dat de Bijbel begint met de Geest van God (Gen. 1:2) waarin staat dat Hij zweefde over de wateren en ook weer eindigt: waarin de Geest, samen met de Bruid (de gemeente) roept om de wederkomst van Jezus en waar staat dat we Hem, gratis en voor niets kunnen ontvangen.

Voorwaarde om de Geest te kunnen ontvangen is niet heiligheid, zoals sommigen beweren, waardoor mensen weer gaan zwoegen en hun uiterste best gaan doen om Hem te kunnen ontvangen. Nee voorwaarde is: Dorst! Weten dat je Hem nodig hebt, dat je het allemaal zonder Hem niet kunt. Reden waarom je Hem misschien nog niet ontvangt is misschien wel angst. Je vindt het eng, want God komt ineens wel heeeeel dichtbij. En er kunnen van allerlei dingen gebeuren, je kunt gaan schudden, of vallen, in een rare taal gaan brabbelen, de controle verliezen. allemaal dingen die kunnen, ik zeg kunnen, gebeuren. Het probleem met ons mensen is dat we onze ervaring op anderen gaan leggen. ‘Toen ik vervuld werd met de Heilige Geest gebeurde er dit of dat. Dus als jij wordt vervuld moet dat ook gebeuren’ en we hebben er weer een dogma bij. Maar God gaat met iedereen een eigen weg en raakt iedereen om Zijn manier en op de manier van de ander, aan. Manifestaties zijn niet belangrijk, datgene wat Hij in je uitwerkt is van belang!

We ontvangen de Heilige Geest, omdat we Hem nodig hebben. Een leven, wat naar Gods standaard is leven, is onmogelijk zonder de Heilige Geest.

Laat je vullen, met het Levende Water,iedere dag opnieuw en geef de controle uit handen. Overgave heet dat. En als Hij je aanraakt, zul je nooit meer dezelfde zijn. En Hij wil zo graag, Hij staat te popelen, Hj kan niet wachten. En nogmaals om het te krijgen is gratis, om er in te wandelen niet. Je krijgt de Geest niet voor een kickgevoel, maar om te getuigen (Hand.1:8)

Mijn gebed voor vandaag en voor iedere dag is: Heilige Geest van God, vul mij en gebruik mij om het evangelie van Jezus te Christus te vertellen aan iemand, die U vandaag op mijn pad brengt en om het te demonstreren!

Maak dat jouw gebed, moet je opletten wat er gebeurt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.