Vertrouw op de HERE

Leave a comment Standard

Vertrouw op de HEERE, tot in eeuwigheid, want de HEERE HEERE is een eeuwige rots. — Jesaja 26:4

Lezen: Jesaja 26:1-19

Vertrouwen, wat is dat? Vertrouwen van iemand moet je winnen. Je moet laten blijken dat je te vertrouwen bent. Je vindt in sommige bedrijven wel een wantrouwen cultuur. Zodra iemand een fout maakt wordt er een email geschreven en leidinggevenden en zelfs directie wordt maar meteen in gekopieerd. Daar is het dus altijd opletten geblazen. Niemand is te vertrouwen.

Bij sommige mensen weet je, dat als je ze zegt iets niet verder te vertellen, je gegarandeerd dat verhaal binnen 24u weer terughoort, vaak nog sterker of erger dan dat jij het vertelde. Psalm 146 roept ons op om op ‘prinsen geen betrouwen te vesten’, dus feitelijk op te passen voor mensen.

Maar wat zijn we dan gelukkig als we de HERE, JHWH, kennen. Zijn Naam is hier zelfs twee keer achter elkaar genoemd. Dat je het maar weet.

En waarom is Hij dan te vertrouwen? Omdat Hij doet wat Hij zegt. Er is geen profetie in de Bijbel, die niet uitgekomen is, Zijn Woord is waar. Jezus zegt van Zichzelf, dat Hij de weg, de waarheid en het leven is.

Hij is de Rots der eeuwen, vast, onwankelbaar, te vertrouwen, dus.

Wie op Hem zijn geloof bouwt zal nooit beschaamd uitkomen. Mensen, zelfs je meest dierbaren, kunnen je teleurstellen, maar Hij zal dat nooit doen. Je verwachting van wat Hij zal doen, moet dan wel in overeenstemming zijn met wat Hij in Zijn Woord zegt. Ook zal Hij nooit over de wil van anderen heen denderen, zoals wij dat wel doen. Hij respecteert de vrije wil van mensen, zo is Hij.

Maar Hem blijven vertrouwen, ook al valt alle vastigheid in je leven weg, is het beste wat je kunt doen, altijd!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.