Verbond

Leave a comment Standard

Maar met u zal Ik Mijn verbond maken; en u moet in de ark gaan, u, uw zonen, uw vrouw en de vrouwen van uw zonen met u. Genesis 6:18 (HSV)

bijbel leesplan:advent

Lezen: Genesis 6 en 7

We kennen, denk ik, allemaal het verhaal. Ondanks Gods waarschuwingen gaat de mensheid weer zijn eigen gang en het wordt zo bond, dat God spijt krijgt van zijn schepping. Hij besluit om de hele boel te vernietigen en gewoon opnieuw te beginnen. Met een bordenwisser alles uitwissen en opnieuw beginnen. Wel, niet helemaal, dat is Zijn eer te na. Hij besluit om 8 mensen te redden, Noach, zijn vrouw en zijn zonen en schoondochters. Alsmede van elk dier een paartje. Bijzonder van dit verhaal is dat iedere religie, waar ook ter wereld, wel een variant heeft van dit verhaal. Zelfs in het Japans vinden we er, in het schrift wat ze gebruiken, een heen wijzing naar! Reden te meer om aan te nemen dat, wat er in de Bijbel staat, waar is.

Noach krijgt een opdracht, een hele gekke. Bouw een ark, een boot. Midden op het droge. Belachelijk, toch? En vertel de mensen dat ze zich bekeren, anders is het te laat. De mensen zullen wel gedacht hebben dat er bij Noach een steekje los zat, maar dat denkt men soms ook, als je hen het evangelie uitlegt 😉

De ark is een symbool van de komende Messias. Alleen door Hem kunnen we worden gered. Er is geen andere manier, Hij is de Enige weg tot God. Mensen in die tijd zullen omhoog gerend zijn, toen de vloed kwam, in bomen geklommen, zich vastgeklampt hebben aan drijfhout of wat dan ook, maar de enige die werd gered was Noach, plus 7.

Ook Noach is een typebeeld. Van de kerk, die heeft de opdracht om mensen de Ark, Jezus, binnen te brengen, hen uit te nodigen, te dwingen misschien zelfs, tot redding, anders gaan ze voor eeuwig verloren. De mensen die verdronken tijdens de zondvloed, hebben nog een kans gekregen, Jezus predikte tot hen in de drie dagen dat Hij in het graf was, vertelt Petrus ons. Maar wij zijn misschien wel de enigen die mensen in contact kunnen brengen met de Ark, met Jezus!

Laat daarom ook vandaag geen kans verloren gaan om mensen van Zijn liefde te vertellen, morgen kan het te laat zijn.

En ben je zelf nog niet die Ark binnengegaan? Doe het dan vandaag. Open je hart voor de Here Jezus en vraag Hem om bij je binnen te komen. De tijd dringt! Jezus komt spoedig terug, maar misschien ben je wel eerder bij Hem. Wacht niet te lang, stel het niet uit, doe het vandaag! www.gratisgeschenk.nl kan je daarbij helpen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.