What’s in a name?

Leave a comment Standard

Wat Mij betreft, zie, Mijn verbond is met u! U zult vader worden van een menigte volken. U zult niet meer Abram heten, maar uw naam zal Abraham zijn, want Ik zal u vader van een menigte van volken maken. Gen. 17:4-5 (HSV)

We volgen het advent leesplan.

Lezen: Gen. 17:1-8

Ik geef het je te doen. Ben je 99 en hoor je dat je naam, waar je dus al 99 jaar aan gewend bent, wordt veranderd. Ach, het scheelt maar één letter, maar de betekenis is wel veranderd. Heette hij eerst ‘geëerde vader’ nu heet hij ineens ‘vader van vele volkeren’ en het enige kind wat hij heeft is van zijn slavin…. dat moet dan denk ik, pijn doen, als men je bij je naam noemt. En vergeet het niet, hij was al 99 en Sara ging het al niet meer ‘naar de wijze der vrouwen’, m.a.w. ze was niet meer vruchtbaar.

Dan dat accepteren is geloof en dat geloof zegt de Hebreeën brief is hem tot gerechtigheid gerekend. Geloven wat normaal is, is niet moeilijk. Geloven in iets dat abnormaal is, dat is pas echt geloven. Geloven dat God dingen kan doen, die wetenschappelijk niet mogelijk zijn, dat is pas geloof. Geloven dat een lege zak vol is en dat Hij zal voorzien. Het is alle logica aan de kant smijten en, misschien wel tegen beter weten is, geloven dat het goed komt. Dat is geloven, dat is vertrouwen, dat kan bergen verzetten en van 5 broodjes en 2 visjes een menigte voeden.

Als we in de Here Jezus geloven behoren we tot het nageslacht van Abraham. Dan vormen we een deel van de vervulling van de belofte die hem hier gedaan wordt. Dan kunnen we uit dat zelfde geloofsvaatje tappen en het mogelijke in het onmogelijke zien. Want niets zal u meer onmogelijk zijn, indien gij gelooft, zei Jezus. (Mat.17:20)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.