Hij deed het voor ons!

Leave a comment Standard

God, Die Zijn Kind Jezus heeft doen opstaan, heeft Hem eerst naar u gezonden om u hierin te zegenen dat Hij ieder van u zou afbrengen van zijn slechte daden. (Hand. 3:26 (HSV)

We volgen het Bijbelleesrooster van de bijbel app: advent

Lezen: Hand.3:12-26

Dit is de toespraak van Petrus, nadat ze de verlamde man bij de schone poort genezen hadden. Petrus windt er geen doekjes om, het gaat allemaal om Jezus. Hij haalt in zijn preek de dingen aan die we de afgelopen dagen al behandeld hebben, dat God een profeet heeft beloofd en dat de belofte van Abraham is dat iedereen gezegend zal worden.

Die zegen, dat aanbod daarvan, ligt klaar voor iedereen, niemand uitgezonderd. Je kunt het zo pakken. Sterker nog, je hebt er recht op, omdat het Gods plan en verlangen is, dat iedereen bij Hem komt en wordt gered, behouden. Daar is het offer van de Here Jezus groot genoeg voor. Daarom zal er ook, zoals we in het boek Openbaring lezen, sprake zijn van een schare die niemand tellen kan, allemaal gered! En we zullen verbaasd staan, wie daar allemaal bij zullen staan. Maar zorg dat je dierbaren er ook bij staan. Hoe? Lees het boekje Doeltreffend Bidden voor verloren mensen of bestel het hier (bestel)

Hij deed het voor ons, om ons te redden. De romantiek van Kerst, en van mij mag dat, wordt overschaduwd door het kruis van Golgotha, maar gloort vanwege het open graf in de Hof van Arimathea. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kerst is, bij uitstek, een geweldig feit om te gebruiken om de mensen te vertellen van de Blijde Boodschap, zoals Petrus dat hier doet. Het doel is om de scheiding, de zonde, die mensen van God scheidt, weg te nemen en een nieuwe, frisse start te maken. Dat geldt voor iedereen! Jij nog niet gedaan? Ga naar http://www.gratisgeschenk.nl en doe het vandaag! Het is de moeite waard!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.