Verbond

Leave a comment Standard

Want ik heb gezegd: Uw goedertierenheid zal voor eeuwig gebouwd worden; Uw trouw hebt U vast doen staan in de hemel zelf. Ik heb – sprak U – een verbond gesloten met Mijn uitverkorene, Ik heb Mijn dienaar David gezworen: Ik zal uw nakomelingen tot in eeuwigheid stand doen houden, uw troon bouwen van generatie op generatie. Psalm 89:3—5

Lezen: Psalm 89

God is een God van verbonden. Hij sluit ze met Adam en Eva, Noach, Abraham, Izaak en Jacob, Hij sluit ze met het volk Israel, Hij sluit ze met David. We hebben dat de afgelopen weken kunnen zien. En 1 ding weten we zeker: Hij houdt Zich eraan. Wat Hij belooft dat doet Hij. Dat is er met Kerst gebeurd. Het verbond, de verbonden met allen die ik hiervoor genoemd heb, komen dan tot voltooiing. De Beloofde der Vaderen. De Messias, de Gezalfde is geboren. Dat Hij het op een andere manier doet dan de mensen denken, is niet Zijn probleem. Hij houdt Zijn ‘part of the deal’

Dat is met alle verbonden en beloften zo, alleen zit er vaak een voorwaarde aan vast, die we vaak niet zien, of willen zien. Als het dan niet uitkomt geven we Hem de schuld, terwijl wij ons niet aan ons deel hebben gehouden.

God is trouw en Zijn goedertierenheid duurt voor eeuwig. Zijn goedheid houdt niet op, zeker niet na Kerst. Want Kerst is geen Kerst zonder Goede Vrijdag en Pasen, dan was Kerst nutteloos geweest. Tegelijkertijd hadden Goede Vrijdag en Pasen niet plaats kunnen vinden als er geen Kerst was geweest. En door Pinksteren zijn wij weer in staat om het allemaal wereldkundig te maken.

De simpelste manier van het verbond is dit: als je gelooft, word je gered. Hem aannemen als je Heiland en Verlosser is ons part, de redding het Zijne. Daar kan je van op aan, zo eenvoudig is dat!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.