Eindeloze vrede


Aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen op de troon van David en over zijn koninkrijk, om het te grondvesten en het te ondersteunen door recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid. De na-ijver van de HEERE van de legermachten. (Jes.9:6 HSV)

Lezen Jesaja 9:1-6

Vrede, wat is dat? Het is niet de afwezigheid van oorlog, maar de aanwezigheid van God. Wanneer ik mensen tot de Heer heb geleid laat ik ze vaak even diep ademhalen. En vraag wat ze dan voelen. Rust, vrede is vaak het antwoord. Dat is precies wat de Here Jezus is komen doen, rust en vrede brengen in een rusteloze en boosaardige wereld. Niet, zoals men tijdens Zijn komst dacht, door revolutie en geweld, maar zoals in Zach 4:6 staat: door Zijn Geest. Hier wordt dat dus al voorspeld: vrede waaraan geen einde zal komen… Dat is ons deel als we ons overgeven aan de Here Jezus en dus onder Zijn heerschappij komen, als we Hem erkennen als onze Heer. Wat onze omstandigheden dan ook zijn, we kunnen vrede ervaren, omdat we weten dat Hij in controle is. Dat is ook een overgave, we moeten Hem onze zorgen en lasten geven, zoals Hij dat Zelf zegt: Komt tot Mij als je vermoeid en belast bent en Ik zal je rust geven. (Mat.11-28-30) Dan kan de hele wereld, jouw wereld instorten, maar je weet, ik ben een woonstede van de Heiige Geest en met Hem kan ik alles aan.

Geef Hem vandaag alles in handen, geef Hem de controle van je leven, laat Hij je leiden en laat je door Hem leiden. Dan zul je die eindeloze vrede ervaren, no matter what. Want hoe groot ons probleem ook is, God is altijd groter!

Hij verbreekt elk juk, iedere stok, iedere soldatenmantel wordt verbrand, want Hij die Vredevorst, de Prince of Peace. Zijn geboorte gaan we vieren, want Hij is het waard alle lof en ere te ontvangen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s