Hij zal voorzien

Comments 2 Standard

Maar mijn God zal u, overeenkomstig Zijn rijkdom, voorzien van alles wat u nodig hebt, in heerlijkheid, door Christus Jezus. — Filippenzen 4:19 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Fil.4:10-20

De ene laatste dag van het jaar. Een jaar ligt achter ons een een heel nieuw jaar staat op de drempel. Wat zal het ons geven? Dan is het zo mooi dat we deze belofte ontvangen uit Gods Woord. Een nieuw jaar, het kan je beangstigen. Houd ik mijn werk, hoe zal het met mijn gezondheid gaan? Kan ik het financieel allemaal nog trekken? Enz.

Maar Gods beloften in Zijn Woord staan vast en zwart op wit. Zo ook die van vandaag. Er zijn mensen die dit geestelijk interpreteren en van mij mag je. Maar als ik de hele context lees, daarom zet ik dat er ook altijd bij, met de link naar de pagina van het Ned. Bijbel. Gen., zodat je het alleen maar aan hoeft te klikken, gaat die duidelijk over geld. Het offer wat de Fillipenzen gegeven hebben voor Paulus en voor de gemeente in Jeruzalem. En de Fillipenzen waren vrijgevig en blij. Dat lees je vaak in deze brief. En voorziening van Godswege en vrijgevigheid gaan altijd hand in hand. Krenterigheid wordt niet gezegend, vrijgevigheid wel. God is Zelf het toonbeeld van vrijgevigheid: Hij gaf het liefste wat Hij had: Zijn Enige Zoon, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. En door Zijn gave aan het kruis zette Hij alle gaven van God vrij, ook die van voorziening. Overeenkomstig Zijn rijkdom en die is groot. We denken vaak zo klein van God, maar al het zilver en goud is van de Here, alsmede al het vee op de bergen. Als wij Hem vertrouwen, ook voor het komende jaar, dan zal Hij voorzien. Dat is een van Zijn Namen: JHWH Jireh, de God Die voorziet. Denk aan Abraham die zijn zoon moest offeren. Hij spreekt deze woorden, in geloof, tegen zijn zoon en de Here deed het door het bokje te geven dat in plaats van Izaak werd geofferd. Een beeld van het offer van Zijn Zoon, op dezelfde berg.

Hij zal voorzien in alles wat je nodig hebt: Heb je genezing nodig? Hij zal voorzien, meer financiën? Hij zal voorzien, een nieuwe baan? Hij zal voorzien en vul je nood maar in: Hij zal voorzien. Proclameer het iedere dag en geloof het, met je hele hart. En wees niet krenterig , niet naar God toe of naar anderen. Geloof dat wat jij geeft, Hij zal vermeerderen, want Hij voorziet. In alles wat we nodig hebben, overvloedig, maar niet zodanig dat dat ons dan weer niet afhankelijk maakt van Hem. Hij zal voorzien, van alles wat je nodig hebt. En maak het kenbaar bij Hem en wees vrijmoedig in je vragen, want Zijn rijkdom is oneindig groot.

Zo durf ik het nieuwe jaar in, wat er ook gebeurt: Hij zal voorzien!

2 gedachtes over “Hij zal voorzien

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.