Nieuw jaar

Leave a comment Standard

Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis. Jesaja 43:19 HSV

Lezen: Jes.43:18-28

Een nieuw jaar ligt weer voor ons. En de ouderen zullen vast tegen elkaar zeggen: “wat gaat de tijd toch snel’ en inderdaad het lijkt wel dat naarmate je ouder wordt de tijd vliegt. 2018, wat zal het ons brengen? Wat zal er gaan gebeuren dit jaar? Is dit het jaar dat de Here Jezus terug zal komen? Is dit het jaar waarin mijn kind zal kiezen voor Jezus? Is dit het jaar waar je de ware zal ontmoeten? Is dit het jaar waarin je voorgoed je ogen gaat sluiten. Zal ik mijn baan houden? Zal ik het financieel allemaal wel redden? Zullen mijn ouders weer tot elkaar komen? Komt er een kernoorlog tussen Noord Korea en Amerika? Zo maar wat vragen die in mij opkomen waar je misschien mee worstelt, maar je mag je eigen vragen gewoon erbij zetten.

Maar zoals we iedere dag in de handen van de Here mogen leggen, zo kunnen we dit ook natuurlijk met heel 2018 doen. En dan beginnen we met deze belofte uit te spreken en boven dit jaar te zetten. Want wat God ook allemaal in het verleden voor je heeft gedaan en hoe geweldig dat ook allemaal is: Hij gaat iets nieuws doen. Hij is niet alleen de God van het verleden, Hij is de God van het heden en de toekomst. En altijd en eeuwig blijft Hij Dezelfde (Hebr.13:8) Hij is de constante factor.

Sommigen huiveren bij iets nieuws, want dat is onbekend. En onbekend maakt onbemind. We zingen niet voor niets: wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Here hand…. Maar aan die hand kunnen we de toekomst, kunnen we 2018, in. En dan zien dat Hij wegen maakt in de woestijn en rivieren aanlegt in de wildernis. Kortom het onmogelijk wordt mogelijk. Onmogelijk zou niet in het woordenboek van een gelovige moeten staan. Want alles is mogelijk, voor wie gelooft, dat zei Jezus tenminste en Hij kan het weten. Ik wens je voor 2018 meer geloof in het onmogelijke toe, samen aan de Hand van de Heilige Geest. Meer van Zijn kracht en meer van Zijn glorie, meer van Zijn Geest. En dan zal ieder probleem, hoe groot het ook lijkt, niet meer onoverwinnelijk zijn. Het leger van Saul dacht: wat is die Goliath groot, maar David dacht, Hij is zo groot, die kan ik niet missen! Dat geloof wil ik zien in jou en mij, want let er op: er komt iets nieuws!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.