Slaaggarantie

Leave a comment Standard

Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken. Spreuken 3:6 HSV

Lezen: Spreuken 3:1-12

Je kent die reclame slogan wellicht: Bij ons slaaggarantie. Er staat dan niet bij in hoeveel keer, maar wel dat je (eens) zult slagen voor, bijvoorbeeld, je rijbewijs. In de Bijbel vinden we dat dus ook. En dan gaat het om je plannen te overleggen met de Here. Hem in al je wegen te kennen, deelgenoot te maken en dus te luisteren. Ook als Hij zegt dat het geen goed plan is, daarom hoort vers 5 hier onlosmakelijk bij: Vertrouw op de Here met je hele hart en steun niet op je eigen inzicht. Dat is best wel lastig, want een van de gaven van het mens zijn is eigenwijsheid, dus de wijsheid van jezelf. Wat zouden velen een ander leven hebben gehad als ze deze tekst hadden toegepast.

Hem in je al je wegen kennen, betekent dus al je wegen, ook in zakelijk opzicht, bij de keuze van je relatie, schoolkeuze, beroep, etc. God wil zich in alles met ons moeien, omdat Hij van ons houdt en ons voor misstappen wil bewaren. Daarom moeten we alles wat we doen met Hem overleggen. Hemels overleg. Laat je in al je beslissingen leiden door de Heilige Geest. Maar hoe doe je dat? Stel je hebt een droom om iets te gaan doen. Als ik bij mezelf kijk, dan duik ik er meteen in, maak een website, schrijf een nieuwsbrief, plaats het op Facebook en het moet bekendheid krijgen. Maar al dit van de Heer is, moet het eerst berusten, afsterven van mijn eigen inzichten en de wil van God hierin zoeken. Als het van Hem is komt het vanzelf. Vraag Zijn leiding erin en zet bakens uit. Een schip heeft 3 bakens op een lijn nodig om een haven binnen te varen. Als je die drie hebt ontvangen weet je dat je een hemelse GO! hebt. Zonder, wacht dan rustig af. Soms kan het jaren duren.

Wat zijn dan die drie bakens? 1) het moet in overeenstemming zijn met Gods Woord. 2) je moet er, door de Geest, rust, vrede over hebben in je hart en 3) het moet de Naam van Jezus verhogen.

Soms krijg je een profetisch woord van iemand. Nooit mee op de loop gaan, toetsen. Klikt het in je hart? Vraag om nog een bevestiging uit een onafhankelijke bron en handel naar de voorwaarden als die er zijn. Velen zijn bedrogen uitgekomen omdat de profetie niet van God kwam. Een goede profetie heeft iets in zich van het verleden, het heden en de toekomst en dan wat de persoon niet kan weten, dan alleen door God.

Soms denk je dat je iets moet doen, lees je er ‘toevallig’ een tekst over en vertelt iemand ’s avonds hetzelfde verhaal, die dat onmogelijk kon weten. Zoiets hadden we gisteren in de onze Bijbelschool. En de persoon wist meteen: dit is van God. Mooi he? Zo werkt Hij.

Als Hij ons deze belofte geeft, dan laat Hij ons niet tobben en rondzeulen met het probleem, maar geeft Hij het Zijn beminden in de slaap!

Wat je ook gaat doen vandaag: overleg het met de Here God en de Heilige Geest. Als de haren op ons hoofd zo belangrijk voor Hem zijn, dat Hij ze heeft geteld, is Hij zeker geïnteresseerd in al onze plannetjes. Succes gegarandeerd, 100% slagingskans!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.