Gekruisigd vlees

Leave a comment Standard

Maar wie van Christus zijn, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd. Gal.5:24 HSV

Lezen: Gal.5:22-26

De kruisiging, een vorm van doodstraf van de Romeinen, is een van de wreedste manieren om iemand ter dood te brengen. Je krijgt spijkers door je polsen waar je aan hangt en door je beide voeten, waar je op steunt. Als je adem wil halen moet je je op je voeten oprichten, wat explosies van pijn veroorzaakt, waarna je weer hangt, wat eveneens de pijn door je lichaam doet razen. Toch wil je niet stikken en je spant je in om de volgende hap lucht te krijgen, in de wetenschap dat die pijnexplosie je weer te wachten staat. Na verloop van tijd sterf je door uitputting. Is dat nog niet gebeurd, dan worden de benen gebroken, zodat men zich niet meer kan oprichten en stikt…

Dat deed de Here Jezus voor ons, de straf, die ons de vrede aanbrengt was op Hem. Iedereen, die in Hem gelooft, is mede met Hem gekruisigd. (Gal.2:20) en is dood voor de zonde. Om dat uit te werken hebben we de Heilige Geest nodig, Die Christus in ons gestalte geeft, door de vrucht van de Geest in ons uit te werken (vers 22) Dat doet de Geest in ons, dus. Het is Zijn werk en niet dor onze inspanning. Het enige wat we moeten doen is onszelf overgeven, wegcijferen, aan Hem en Hem de ruimte geven. Dat gaat dan ten koste van ons eigen ‘ik’ Dat is wat hier genoemd wordt ‘ je eigen vlees kruisigen’ Dat kan bijzonder pijnlijk zijn, omdat je eigen ik opzij moet, onze haan dus geen koning meer mag kraaien en we niet meer gericht zijn op onszelf, maar op Hem!

Dat is een proces en gebeurt niet van de één op de andere dag. Het is een vrucht, die groeit. Maar die vrucht moet wel de ruimte krijgen, wil die kunnen groeien. Dan moet er soms gesnoeid worden en dat is pijnlijk. Maar het resultaat is er dan ook naar. Wil je dat de vrucht van de Geest gaat groeien in je leven? Vraag dan aan de Heilige Geest wat er in je nog in de weg zit, opdat Jezus in ons meer en en meer gestalte zal krijgen. En weet je, dan gaat Hij aan de gang, maar Hij wacht op ons startsein…!

Heilige Geest van God, ik wil me volledig aan U overgeven. Laat mij zien waar er nog obstakels zijn, die in de weg zitten en help mij om die op te ruimen, opdat Christus in mij, de hoop der heerlijkheid meer en meer zichtbaar zal worden, in mij. Amen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.