112

Leave a comment Standard

Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; die niet uit bloed, niet uit de wil van vlees en ook niet uit de wil van een man, maar uit God geboren zijn. Joh.1:12-13

Het alarm nummer, wie kent het niet? Gisteren, tijdens het hoogtepunt van de storm, was er een alert dat men het alleen in hoogste noodzaak moest bellen omdat het roodgloeiend stond vanwege de storm. De storm die een collega van mij, ik kende hem niet, hij was chauffeur op een andere locatie, het leven kostte. Opnieuw word je dan bij de eindigheid van het leven bepaald. Het eerste wat ik me dan afvraag, na de bewogenheid voor vrouw, kinderen en kleinkinderen natuurlijk, is of zo iemand dan de Here Jezus kende, want dat is tenslotte het allerbelangrijkste. Zoals de Heidelbergsche Catechismus dat zo mooi omschrijft: wat is uw enige troost in leven en sterven? En dat je dan mag antwoorden: dat ik weet dat de Here Jezus Mijn Redder en Verlosser is en ik Zijn eigendom ben, gekocht en betaald met Zijn dierbaar bloed, dat ik dus opnieuw geboren ben, uit water en Geest

Johannes 1:12 geeft aan hoe we dat kunnen worden, en als je vaker deze Opfrissers leest kom je die tekst geregeld tegen. Door Hem aan te nemen ben je een kind van God en kinderen van God gaan naar de hemel als ze sterven, punt uit! En dat aannemen doe je door je hart open te stellen voor Hem en Hem daar uit te nodigen. Zo eenvoudig is het. Sommigen vinden dat te eenvoudig, maar ik kan er niets anders van maken. Hier staat het: zwart op wit! En zo hebben we al meer dan 4000 mensen mogen helpen om dat te doen tijdens onze evangelisatie acties op straat, maar ook tijdens persoonlijk gesprekken. En ik vertrouw de Heilige Geest genoeg om te weten dat Hij dan verder gaat! Ik hoorde vorig jaar tijdens de Présence conferentie een mooi verhaal van Ben Fitzgerald: een vriend van hem werd, door de Heilige Geest, gedrongen om iemand aan te spreken en het evangelie uit te leggen. De man reageerde afwijzend en hij wilde weer weglopen, maar de Heilige Geest drong aan en hij probeerde het opnieuw. Dit keer brak de man en gaf Zijn leven aan Jezus, samen met zijn vriendin. Ieder vervolgde zijn weg. ’s Avonds, bij het bereiden van de maaltijd stond de tv aan (Amerikaan) en hij hoorde iets op het nieuws wat zijn aandacht trok. Er was een afrekening geweest in het drugscircuit en dezelfde man, die hij die middag tot Jezus had geleid, was daarbij om het leven bekomen…. wat als hij nu niet naar de stem van de Heilige Geest had geluisterd…?

Laat daarom, ook vandaag, gaan kans verloren gaan om iemand over Jezus te vertellen en die persoon tot Hem te leiden, het kan de laatste keer zijn.

Daarom staat er 112 boven dit stukje, het alarmnummer. Gebaseerd op deze tekst Johannes 1:12, alleen die Hem aangenomen hebben….. als jij dat nog nooit gedaan hebt of twijfelt of je kind van God bent, doe het dan vandaag, laat er geen gras over groeien. http://www.gratisgeschenk.nl kan je daarbij helpen.

En laten wij, die Hem al wel kennen vandaag, in de kracht van de Heilige Geest gespitst zijn of we zijn (zachte) stem verstaan en gedrongen worden om iemand over Hem te vertellen. Het is code Rood voor veel mensen, die vandaag zullen sterven zonder Heiland, want hé, niemand mag toch sterven zonder Jezus?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.