God is trouw

Comments 2 Standard

Meer dan een menselijke verzoeking is u niet overkomen. En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u verzocht wordt boven wat u aankunt, maar Hij zal met de verzoeking ook de uitkomst geven om die te kunnen doorstaan. 1Kor.10:13 (HSV)

Lezen: 1Kor.10:1-13

Verzoeking, beproeving, wat wordt hier nu bedoeld? Gaat dit over lijden of strijden? Ik denk het laatste. Gezien de hele context, het volk Israel in de woestijn, waarvan het merendeel,iedereen ouder dan 20 jaar, het beloofde land niet kon binnengaan, vanwege hun ongeloof, hun zonde, de enige zonde, die iemand uit de hemel houdt. Ze hadden Christus, de Rots, bij zich, waaruit water kwam in geval van nood. Ze hadden wonderen gezien, zoals niemand die ooit had gezien, de Rietzee opende zich voor hun ogen en ze konden er met droge voeten doorheen, terwijl het Egyptische leger, die het ook probeerde, werd overspoeld door de golven. Iedere dag kregen ze manna, behalve op de shabbath. En telkens weer vielen ze in ongeloof, in negativiteit en geloofden ze de tien verspieders eerder dan de 2 met geloof. Dat is nog steeds. Mensen met een groot geloof worden nog steeds uitgelachen en zelfs gemeden, maar God is trouw!

Hij zorgt ervoor dat we de kracht krijgen om, als we verzocht worden, als de verleiding op ons af komt, we de kracht hebben om die te weerstaan. Hij geeft de uitkomst, heeft Die al gegeven in de Persoon van de Heilige Geest, Die in ons woont. We hoeven maar te kikken en Hij is erbij om ons te helpen, maar dan moeten we dat wel doen! Je hebt twee opties als je aan verzoeking bloot staat: mauwen, zoals het volk Israel dat deed, of brullen, met de Leeuw van Juda, Die in je is. Wij kiezen!

En het is overigens God niet die ons verzoekt, dat zegt Jak1:13, verzoeking komt van de boze. Wij moeten er voor zorgen dat we niet op het terrein van die verzoeking komen en voor onszelf traphekjes plaatsen, zodat we niet in verleiding kunnen komen. Een ieder weet wat zijn of haar zwakke plek is, versterk die dan in vredestijd!

En weet dat, hoe zwaar het ook lijkt, de uitkomst voor het grijpen ligt: de Helper der helpers is nabij, roep Hem aan, vraag Hem hulp en weersta de boze, dan zal hij moeten vluchten! Met de staart tussen de benen en dat doe je, met het Woord, zoals Jezus ons dat leerde in de woestijn. Ken dan het Woord, memoriseer het, leer het van buiten, zodat je het paraat hebt op het moment dat het nodig is! Succes!

2 gedachtes over “God is trouw

  1. Pingback: God is trouw — Opfrisser en Jezus heeft als zijn Zoon als mens geleefd en al onze zonden vergeven. – Sitetitel

  2. Pingback: Mauwen of brullen? |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.