Toegang tot de Vader

Comments 2 Standard

Want door Hem hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader. — Efeziers 2:18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Ef.2:11-22

Wat was dat een geweldig gebeuren, toen de Israëlieten voor de berg stonden en God tot hen sprak, de berg beefde, er was rook en er was vuur en God sprak, met een hoorbare stem tot het volk. Maar ze werden bang en ze zieden dat ze het niet meer wilden, uit angst dood neer te vallen als ze niet heilig genoeg waren. Sindsdien sprak God alleen maar door de profeten. Jammer, toch..

Maar wat een voorrecht en een genade hebben wij dan, dat we zomaar, zonder enige schroom, toegang hebben, 24/7 bij Dezelfde God, Die Zich nu als Vader heeft gepresenteerd door Zijn Zoon en waardoor wij, door 1 Geest, de Heilige Geest, toegang hebben tot Hem. Ieder moment van de dag, met misschien wel de meest onbenullige dingen, Hij is er voor ons Hij luistert, Hij hoort. Dat is toch helemaal geweldig? Zonder angst neergeslagen te worden of dat er een bliksemschicht uit de hemel komt en ons verteert. Nee we mogen bij Hem op schoot om ons geliefd te weten en getroost te worden aan Zijn liefdevolle Vaderhart.

Ik weet niet wie jou aardse vader was of hoe hij was, misschien wel een hele lieve of een hele strenge of iemand die er nooit was en je mishandelde of misbruikte. Maar onze Vader die in de hemelen is, is de meest liefdevolle die er bestaat. Wij, vaders, hebben de zware taak om het vaderbeeld van God uit te dragen in ons eigen vader zijn en de Heilige Geest wil ons daar bij behulpzaam zijn. Maar als je een slechte vader hebt gehad, wil de Geest dat veranderen naar het beeld van de Vader. Laat Hem dan je Vader zijn: liefdevol, onvoorwaardelijk, steeds bereid om naar je te luisteren, altijd tijd voor je vrijmakend.

Dankzij het offer van de Here Jezus hebben we vrije toegang, kunnen we zomaar ff binnenwippen, en de Geest helpt ons daarbij. Wat hebben we toch een geweldige God, Drie-enig, op elkaar afgestemd, opdat wij beseffen hoeveel Hij van ons houdt. Dat vraagt alleen maar liefde terug, toch?

2 gedachtes over “Toegang tot de Vader

  1. Arie van de genade van Jezus die heb ik ontvangen . Maar ik loop helemaal vast door veroordeling en afwijzing van mijn kinderen .Wat zou ik je graag bellen ik weet het niet meer

    Outlook voor Android downloaden

    ________________________________

  2. ja heb mijn heel leven in de naam en dienst van Jezus gewerkt en die heeft mij als kaasmaker altijd geholpen zodat ik altijd goed werk en goede kaas kon maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.