Altijd Dezelfde

Leave a comment Standard

Heilig, heilig, heilig is de Heere God, de Almachtige, Die was, Die is, en Die komt! — Openbaring 4:8 (Herziene Statenvertaling)

(Vandaag geen gedeelte uit het leesrooster, dus daarom weer een tekst van http://www.dagelijkswoord.nl)

Lezen: Opb:1-11

Een heel gebeuren daar in de hemel, met name wat de lofprijs en aanbidding betreft. De Here God, de Almachtige wordt de hele dag door, constant, geloofd en geprezen. Door cherubs, 4 ‘dieren’ en de 24 oudsten, het volk Israel en de Kerk vertegenwoordigend.

En wat roepen ze: dat God ‘Heilig’ is, dat betekent apart, anders dan de anderen. En ja er is geen god zo Heilig als de onze. En Hij is de Here God, de Kurios, de Keizer, de Almachtige, Hij Die alles kan, voor Wie niets onmogelijk is.

En dan: Hij Die was, Die was en Die komt. Dat verwijst naar de Naam waarmee Hij Zich aan Mozes bekend maakt: JHWH: Ik zal er zijn. Zoals Ik in het verleden was, zo ben Ik nu en zo zal Ik altijd zijn. Dat constante van God, de Onveranderlijke. Dat is niet saai, dat is een hele geruststelling. Want dat betekent o.a. dat Hij nog steeds kan wat Hij vroeger kon doen, dat Hij nog steeds een God van wonderen is, dat zijn genade geen gril is, maar dat al wie daar aanspraak op maakt, die zal ontvangen.

Wij mensen kunnen veranderlijk zijn, afhankelijk met welk been je uit bed gestapt bent, maar God is onveranderlijk. De naam van God is ook zo verbonden met het Koninkrijk van God. Het was er, het is er en het zal in al zijn heerlijkheid komen bij de wederkomst. Maar nu mogen we daar al van proeven, mogen we ons al uitstrekken naar de gaven van het Koninkrijk en de dingen van het Koninkrijk doen: zieken genezen, demonen uitdrijven, doden opwekken en het evangelie verkondigen, ook. Wel de Mat10:10 Missie genoemd. En omdat Jezus Christus gisteren en heden Dezelfde is, tot in eeuwigheid (Hebr.13:8) kunnen we dat nog steeds, door de Heilige Geest!

Hij was, is en blijft Dezelfde, er is geen schaduw van omkeer bij U, zoals het bekende lied zegt (Groot is Uw trouw). Geen spoortje. Daarom mogen we altijd tot Hem gaan, niet in angst van hoe zal Zijn bui vandaag zijn? Maar in de wetenschap dat de Onveranderlijke ook de Almachtige is, Die alles kon, kan en altijd zal blijven kunnen. Dat schept hoop voor daar waar je vandaag mee te maken krijgt. Altijd Dezelfde

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.