De straat op

Comment 1 Standard

En die slaven gingen naar de wegen, verzamelden allen die zij vonden, zowel slechte als goede mensen; en de bruiloftszaal werd gevuld met gasten. Mt22:10 – HSV

We bevinden ons in de 40 dagen tijd, een tijd van bezinning op het lijden en sterven van de Here Jezus en Zijn overwinning op de dood. In de komende 40 dagen volgen we het leesplan van de Bible app “40 dagen Lijdenstijd 8/40

Lezen: Mt 22:1-14

Opnieuw lezen we een gelijkenis die gaat over de verwerping van Israel en de aanneming van de Gojim, de heidenen. Eerst zien we dat iedereen wordt uitgenodigd van het uitverkoren volk, maar ze hebben allemaal wel een smoesje. Sommigen doden zelfs de boodschappers, als ze herhaalde malen bij hen komen, een beeld van de marteldood die Jezus Zelf zou ondergaan, maar ook nagenoeg alle discipelen.

Dan moeten ze erop uit, de straten en de pleinen op, om iedereen die ze maar kunnen vinden mee te nemen voor het bruiloftsmaal van het Lam. Want Jezus leren kennen is een feest, leven vanuit Zijn genade is pure blijdschap. Zijn dan al je problemen opgelost? Verre van dat, maar je gaat er met Hem doorheen en ja, soms verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Maar we moeten het de mensen vertellen, we moeten ze niet alleen uitnodigen, we moeten ze er in binnen leiden. En ja, zoals een sleepnet alles vangt wat het tegenkomt, zullen er ook bruiloftsgasten tussenzitten, die geen feestkleed aanhebben. Daar loopt het slecht mee af. God wil oprechte mensen, die menen wat ze zeggen, maar dat mag ons nooit weerhouden om te gaan vissen. En Jezus belooft, dat als we Hem volgen, we vissers van mensen zullen worden. Hoeveel heb je er al gevangen? Het is niet alleen een belofte, maar ook een opdracht. En niet alleen voor evangelisten. Nee, hier worden we slaven genoemd, dienaren van de Koning. Want Zijn Huis moet vol zijn. Het offer van de Here Jezus is groot genoeg voor allen die al hebben geleefd, die nog leven en die nog zullen leven daar ligt het niet aan. Het ligt zelfs niet aan de oogst, want die is groot, zegt Jezus, het ligt aan de mensen die bereid zijn om te gaan vissen, om te gaan arbeiden in die oogst, die die oogst willen gaan binnenhalen. En ja, dat kost soms moeite, dat kan je gelach en gespot opleveren, maar wat is het altijd weer geweldig wanneer iemand zijn of haar hart opent voor Jezus en Hem uitnodigt. Dan is er vreugde in je hart en vreugde in de hemel.

Wil je dat eens meemaken, 31 maart a.s., de dag voor Pasen en de laatste dag van de 40 dagen tijd, organiseren we weer een kiXtart in Rotterdam. Na een ochtend trainen gaan we in groepjes de straat op om de zieken te genezen en de zielen te winnen! Kom en geef je op: http://www.kixtart.ga

De slaven van de koning uit de gelijkenis hadden geen keus, zie moesten doen wat de Koning zei. Wij kunnen kiezen, maar we kennen zijn hart, Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat alle mensen worden gered. En het mooie is, dat Hij ons daarvoor wil inschakelen. Onbegrijpelijk, maar zo geweldig!

Een gedachte over “De straat op

  1. Pingback: ja godsliefde staat altijd midden in het leven van een christenen. – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.