Nieuw gebod

Leave a comment Standard

Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt. Joh13:34-35

We bevinden ons in de 40 dagen tijd, een tijd van bezinning op het lijden en sterven van de Here Jezus en Zijn overwinning op de dood. In de komende 40 dagen volgen we het leesplan van de Bible app “40 dagen Lijdenstijd” 27/47

Lezen: Joh.13:18-38

Het moet een heftig moment voor de Here Jezus geweest zijn. Eerst voorzegt Hij het verraad van Judas en als klap op de vuurpijl komt daar de hoogmoed van Petrus nog eens bovenop. Jezus weet wat er gaat gebeuren en wie er allemaal wat gaat doen. Het zal Hem ontzettend pijn gedaan hebben. Hij citeert Psalm 41:10, degene die het dichtst bij Hem zijn geweest, Zijn discipelen zullen Hem verraden, verloochenen en alleen achterlaten. Heftig allemaal.

Maar tussendoor geeft Hij hen, en ons, een nieuw gebod, het gebod van de liefde. Hieraan zullen de mensen jullie herkennen: als er liefde onder elkaar is. En wat hebben we hier een gigantisch punt waar we ons, massaal, voor moeten verootmoedigen! Want wat zijn we hierin te kort geschoten. In de afgelopen eeuwen niet alleen, maar iedere dag nog. Lees de Posts op facebook en andere sociale media van je mede broeders en zusters, ik kan het niet vaak genoeg herhalen. De liefde is hier ver te zoeken. Mensen worden neergezet als dwaalleraar, valse profeten e.d. omdat ze of een grote bediening hebben, of een grote kerk (die van de discipelen groeide in 1 dag van 120 naar 3000, ook vals?) of er vinden dingen plaats die we niet snappen en hup, weer een etiket. Maar zo moet het onder ons broeders en zusters niet zijn. Wij zijn Geheel Anders, weet je nog (Ef.4:20)

Het zou ons kenmerk moeten zijn, we moeten aan de onderlinge liefde herkenbaar zijn. Een trademark, een Certificaat van echtheid. De liefde, de liefde, de liefde. Paulus schrijft niet voor niets tussen de twee belangrijke hoofdstukken over de gaven van de Geest zijn Psalm van de Liefde, 1 Kor13. Want zonder liefde, de agape, is het allemaal nutteloos en klinkt het schel. Maar als we nu eens echt van mekaar gaan houden en de ander belangrijker vinden dan onszelf of onze leerstelling, wat zouden we dan een impact kunnen hebben op deze wereld. Want die zou dan zien, dat we discipelen van Jezus zijn en zullen we op Hem gaan lijken. Zullen we er vandaag mee beginnen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.