Begrafenis

Leave a comment Standard

Daar nu legden zij Jezus vanwege de voorbereiding van de Joden, omdat het graf dichtbij was. Joh.19:42

We bevinden ons in de 40 dagen tijd, een tijd van bezinning op het lijden en sterven van de Here Jezus en Zijn overwinning op de dood. In de komende 40 dagen volgen we het leesplan van de Bible app “40 dagen Lijdenstijd” 46/47

Lezen John.19:38-42

Ook in de begrafenis van Jezus is Hij ons in alles gelijk geworden. Ook Hij werd begraven, op een drafje weliswaar, maar toch. Maar wel in een nieuw graf, nog nooit gebruikt, dat van Jozef van Arimathea, een rijke volgeling van Jezus. Hij en Nicodemus, die nu wel voor zijn discipelschap uitkomt, regelen dat het allemaal in orde komt, ook nog eens vlak bij de executiepeloton. God voorziet, ook in het graf van Zijn Zoon. En opnieuw wordt er een schriftwoord vervuld: Bij de rijken was Hij in Zijn dood (Jes.53:9)

Wat geweldig dat we dat mogen weten. Maar wat gebeurde er in die drie dagen dat Jezus lichamelijk in het graf was? Wel Hij daalde, net als ieder ander mens, af in het dodenrijk. Daar heeft Hij satan de sleutels van de dood en van het dodenrijk ontnomen en Hem van de troon gestoten. Daar kwam Hij binnen toen ze hun overwinningsroes zaten te drinken en en werd de triomfator. Hij predikte, volgens Petrus, zelfs nog het evangelie aan hen die tijdens de zondvloed omgekomen waren. En omdat Hij zonder zonde was, kon de dood Hem niet langer vasthouden. Want het loon van de Zonde is de dood, maar als je nooit zonde gedaan hebt, zoals de Herre Jezus, heeft de dood geen recht op jou!

De situatie is nu ook veranderd. Ging vroeger iedereen naar het dodenrijk, sinds de opstanding gaan gelovigen naar de hemel in afwachting van hun terugkeer naar de aarde op de gemeente op te halen. Zodat we straks allemaal samen zullen zijn, op de nieuwe hemel de en de nieuw aarde.

Dood waar is je prikkel? Wij vieren vandaag op ‘stille’ zaterdag, dat Jezus de dood en het dodenrijk heeft overwonnen, want wie de sleutels heeft, die heeft de autoriteit, de macht het gezag. Bij de rijken in zijn dood, bij de doden in het dodenrijk, maar nu eeuwig op de troon. Want Hij is Overwinnaar! Hallelujah

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.