Hij leeft!

Comment 1 Standard

Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, zoals Hij gezegd heeft. Kom en zie de plaats waar de Heere gelegen heeft. Mat.28:6

LezenL Mat. 28:1-10

Dat moet toch een geweldig spektakel zijn geweest, daar op die Paasmorgen. Een engel komt naar beneden, en er vindt een aardbeving plaats, waardoor de steen wordt weggerold. De soldaten zijn zich kapot geschrokken en geraakten buiten kennis. Dan komen de vrouwen eraan. Zij willen het lichaam van de Here Jezus balsemen,omdat daar op die Goede Vrijdag geen rijd meer voor was. Regels zijn tenslotte regels, nietwaar? Maar dat kon ook niet, want Jezus moest helemaal niet gebalsemd worden, Hij moest zo uit het graf kunnen lopen. Op die bewuste derde dag. Want omdat Hij geen zonde had gedaan, kon de dood Hem ook niet vasthouden en moest hij Hem wel laten gaan, Hij had niets aan Hem.

Mattheus op zijn eigen, gehaaste manier van schrijven, doet het voorkomen alsof het allemaal op hetzelfde moment gebeurde, maar er zal wel wat tijd tussen hebben gezeten. Uit de andere evangeliën weten we dat de Dames zich zorgen maakte over wie de steen nu weg zou rollen, want daar hadden ze niet aan gedacht. Beetje naïef eigenlijk, maar dat zal door hun verdriet gekomen zijn. Als ze in de Hof van Arimathea zijn aangekomen zien ze dat de steen al is weggerold en staat er iemand op hen te wachten. Dezelfde Engel brengt hun dan de boodschap van de opstanding van Jezus. Met een beetje een standje: Hij had het toch gezegd! En meteen bewijsvoering: kom zelf maar kijken, Kom en Zie. Uit het Johannes evangelie weten we dat het zien van het lege graf en de manier waarop Jezus de doeken had opgeruimd, voor Johannes het bewijs was, dat Jezus was opgestaan.

Hier valt dat kwartje nog niet direct en is er een ontmoeting met de Heer Zelf nodig, zoals we later lezen. Het mooie is dat de Blijde Boodschap van de Opstanding het eerst aan de vrouwen wordt verteld. Een soort van eerherstel voor de positie van de vrouw? Of moet je het aan vrouwen doorvertellen, wanneer je wilt dat iets snel wordt verspreid 🙂

Feit blijft, dat het een feit is! Hij IS opgestaan, we hebben een levende Heiland. We mochten dat ook gisteren tijden onze evangelisatie actie ervaren. Onder andere werden 2 mensen, die al langere tijd, 2 en 7 jaar, geweldig last hadden van pijn in rug en benen, in 1 klap door de Opgestane genezen. (Verslag volgt) en nodigden 20 mensen de Here Jezus uit in hun hart.

Hij leeft, we hebben een levende Heiland. Geen dode, Die we moeten aanbidden d.m.v. een beeld, maar een levende, met wie we kunnen praten, Die bij ons is en ons nooit meer zal verlaten. Dat is de boodschap van Pasen: Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen.

Ik wens iedereen een gezegende Pasen toe, met, net als de vrouwen, een ontmoeting met de Opgestane Heer!

Een gedachte over “Hij leeft!

  1. Pingback: opfrisser 3 – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.