Weldoen

Comment 1 Standard

En vergeet het weldoen en het onderlinge hulpbetoon niet, want aan zulke offers heeft God een welgevallen. Heb 13:16

Lezen: Heb. 13:1-17

Als je iets offert, dan betekent dat dat het je ook iets kost. Van de grote hoop nemen en nauwelijks merken dat er iets weg is, is feitelijk geen offer te noemen. Denk aan het penningske van de weduwe, zij gaf alles! De tekst die hiervoor staat vinden we misschien makkelijker, dat we lof moeten offeren, de vrucht van onze lippen. Maar ook als je lof offert betekent dat niet dat jij een fijne zangdienst hebt. Lof offeren betekent dat je God groot maakt, ondanks je omstandigheden. En dan belooft God in Zijn Woord dat Hij de weg voor heil, redding en genezing zal banen (Ps. 50:23).

Zo is het ook met offers in financiële zin. Hier spreekt de Bijbel over weldoen, goed zijn voor anderen, ver weg en dichtbij, al dan niet een broeder of zuster. En ja, dat kan je financieel iets kosten, maar het kan ook een offer in tijd zijn. Dat je eens iemand bezoekt, die eenzaam is, een kaartje of een bloemetje stuurt. Eens een tas boodschappen voor de deur zet, anoniem, bij iemand die het moeilijk heeft etc. Gewoon goed doen, want dat is een offer waar God plezier in heeft. Waarom? Omdat geven in Zijn aard zit. Weet je nog, wat we vorige week vrijdag hebben herdacht? God gaf Zijn Zoon, Jezus gaf Zijn leven. Hij gaf ons gaven en bedieningen. Geven is in God Zijn aard. Als wij dat ook gaan doen is dat ook een vorm van Discipelschap. En ja, het mag iets kosten, het mag ons iets kosten, maar het schept bij God plezier en weet je, achteraf heb je er zelf ook nog lol in. Echt probeer het maar, je zult het zien. Onze Heiland Zelf zei Zelf toch, dat het beter is te geven dan te ontvangen.

Een gedachte over “Weldoen

  1. Pingback: weldoener opfrisser – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.