Zalige Zondaars

Comment 1 Standard

Christus Jezus is in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken 1Tim1:15 HSV

Lezen: 1Tim 1:12-17

Paulus beschrijft hier de bediening van de Here Jezus uit in een korte bijzin. Maar dit is waar het hele evangelie om draait. Zonder deze kern kunnen we de boel wel sluiten, de boel opdoeken en terugkeren naar ons zondige leven van voorheen.

Maar halleluja, het is waar! Een ieder die een ontmoeting heeft gehad met de levende Jezus, die weet dat de zonden vergeven zijn en dat nieuwe leven heeft ontvangen weet het, gelooft het, beleeft het. Geen twijfel mogelijk. Twijfel wordt tegenwoordig vaak verheven tot het nieuwe geloven. Maar als je Hem kent en de Kracht van Zijn opstanding in je woont, dan weet je wel beter.

Paulus bevestigt hier de woorden van de Here Jezus zelf, die Hij sprak. Bij het huis van Zacheus: de Zoon des Mensen is gekomen het verlorene te zoeken en te behouden. (Luk19:10) Dat was Zijn missie, dat is, als we Zijn volgelingen, discipelen willen zijn, onze missie. Op het gevaar af weer op mijn ‘stokpaardje’ te gaan zitten, wil ik dit toch duidelijk stellen: iedere activiteit van de kerk zou aan deze missie gerelateerd meten zijn….

Het mooie is, of eigenlijk niet zo mooi omdat het niet zo wordt vertaald, is dat het woordje zalig, behouden, gered, zo je wilt meer inhoudt dan redding van de hel alleen! Het is ook genezing, bevrijding, voorspoed, zegen, alles wat de Here Jezus vrij zette aan het kruis van Golgotha bij Zijn lijden en sterven. Het heeft te maken met de striemen, die onze genezing betaalden, de armoede die Hij had, zodat wij nooit meer arm hoeven te zijn, de naaktheid zodat wij nooit meer naakt behoefden te zijn etc.

Dat was Zijn missie, dat is de onze.

Iedere opmerking, gedachte of uitvlucht dat je dat niet zou kunnen, het niet waardig bent of iets van dien aard, wordt weerlegd in de context. Paulus vertelt dat hij de gemeente, dat is dus Jezus Zelf, vervolgde en de mensen ter dood bracht. Hij noemt zich de eerste der zondaren, m.a.w. er is geen grotere dan hij, maar toch heeft God hem geroepen om deze dingen te doen. Als hij het kon en mag, dan kunnen en mogen wij het zeker!

En hij begint de tekst dat het een waar woord is en alle aanneming waardig. Zonder dit aan te nemen heb je geen leven. Zonder het persoonlijk te maken is er de dood, die wacht, maar met het uitvoeren ervan breng je leven, eeuwig leven. En van wie moeten ze het anders horen, als wij zwijgen?

Een gedachte over “Zalige Zondaars

  1. Pingback: de opfris week blijft door gaan Jezus leeft – Sitetitel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.